Offense

 

Som i Europæisk fodbold gælder det for holdet at vinde, og dem som har flest points, er vindren af kampen når den er slut. De 2 sportsgrene minder meget om hinanden. Nogle af lighederne er f.eks. at der 11 mand på banen, 2 mål og sidelinier, dog er den væsentligste forskel at man i Amerikansk fodbold ikke har forsvaret og angrebet inde på samme tid.

Angrebet får 4 forsøg til at komme minimum 10 yards ned af banen. Hvis angrebet opnår at komme de 10 yards frem får de 4 nye forsøg til at hente yderligere 10 yards. Skulle det ske at angrebet ikke får de 10 yards i 4 forsøg får modstanderholdet bolden og det er nu deres job at komme 10 yards ned af banen.

I angrebet er der forskellige positioner for spillerne.

QB = Quarterback
WR = Wide Receiver
TE = Tight End

- Runningbacks-
HB = Halfback
FB = Fullback

- Offensive linemen -
C = Center
OG = Guard
OT = Tackle

- Speciel teams -
K = Kicker
P = Punter
KR = Kick Returner
PR = Punt Returner

Quarterbackens job er at starte og styre spillet. Quarterbacken vælger i samarbejde med holdet offensive træner det spil som skal spilles i det næste angrebsforsøg. Quarterbacken starter spillet når han får ”snappet” bolden til sig. Han kan nu vælge 2 former for angreb. Enten kan han vælge at kaste bolden til Runningback, Wide Receiver, Tight End eller give bolden til en Runningback som må løbe op af banen til at stoppes af en tackling.

Angrebet har flere måder at score points på:
Touchdown = 6 point
Twopoint-conversion = 2 point
Field Goal = 3 point

Angrebet kan lave Touchdown på 2 måder. Quarterbacken kan kaste bolden til af hans holdspillere som er placeret i Endzone eller give bolden til en Runningback som løber ind i Endzone. Efter et Touchdown kan angrebet vælge at lade kickeren sparke et Extra point eller gå efter en Twopoint-conversion. En succesfuld conversion er hvis det lykkes at kaste eller løbe bolden fra 3 yard linien ind til Endzone uden at blive stoppet.

Hvis det ikke lykkes for angrebet at få 10 yards på deres 3 førsteforsøg kan de vælge at lade kickeren forsøge at sparke bolden ind mellem de 2 stolper. Lykkes det får holdet 3 point.

Lykkes det for et forsvar at presse modstanderholdet tilbage til deres egen Endzone får de en Safety og dermed 2 point.