Sikkerheden på CP Kelco

Lidt info omkring sikkerheden...

På CP Kelco gør de meget for sikkerheden. Deres motto er at deres medarbejdere skal gå i den samme tilstand som de kom. De har f.eks deres egne brandmænd, og deres egen brandbil. På hvert skiftehold er der nogle stykker der er udlært, så der altid er nogle der kan gøre noget, hvis der skulle ske noget. Hvis der sker noget, kommer fabrikkens brandhold ud til ulykken, og de ringer til Køge brandvæsen, som kommer efter ti minutters tid.
Når man kommer som gæst, skal man også iføres en kittel, briller, hjelm og ørepropper, så man ikke kommer til skade.

 

Ulykker...

I år er der i alt sket fire ulykker, men det har været nogle små nogle, som f.eks. en mast finger. Den sidste store ulykke der er sket, var i 1997, hvor en hal sprang i luften, men der var heldigvis ikke nogle, der kom til skade. Rekorden for hvornår der sidst er sket en ulykke, er 189 dage, og hvis der ikke sker nogle ulykker inden jul, har de slået rekorden.

 

8 a/c som CP Kelco medarbejdere

Når man skal ud og se selve fabrikken skal man have ordentligt sikkerhedstøj på. Man skal have en hvid kittel på for at beskytte sit tøj eller for at beskytte fabrikken, hvis nu man har hundehår, kattehår eller anden form for beskidte ting.

Man skal også have en hjelm på, for hvis man har beskidt hår eller man får noget i hovedet er det jo godt at have noget beskyttelse.

Så får man også briller på for at beskytte øjnene, for de ting der flyver rundt i luften. Hvis man vil beskytte sin hørelse kan man også få nogle ørepropper.

 

Brandstationen

CP Kelco har deres egen brandstation. Den har de fordi de har så mange forskellige stoffer der brænder meget let. Hvis der opstår en lille brand klare den brandstation de har på fabrikken det. Brandstationen er meget lille, for den skal ikke slukke store brande. Hvis branden er for stor, dæmper de den kun og så ringer de til Køge brandvæsen og så kommer de og slukker den helt. Brandstationen består kun af en brandbil og en masse sikkerhedsudstyr.

 


Daniel Skov Kristensen

Lise Trøst Andersen