Hvis du vil se de bestemmelser der blev vedtaget under verdens kongressen kan du læse det ved at trykke her det kræver dog at du har adobe acrobat reader. (Dokumentet er på engelsk)

WADA kontrollerer, hvem der får lov til at tale ved antidopingkonferencen i København, og det var da heller ingen tilfældighed, at WADA-præsident Dick Pound gav DIF-formand Kai Holm ordet efter kritiske indlæg fra FIFA og den internationale cykelunion. - Efter vor opfattelse er det enhver professionel atlets pligt at kende og følge antidopingreglerne. Det er om muligt værre, når en professionel doper sig, end når en amatør gør det samme. For den dopede professionelle atlet snyder ikke bare i sport, men stjæler i praksis også en del af sine kollegers indkomst, lød bredsiden fra Kai Holm.
Kilde: Jyllands-Posten, Henrik H. Brandt

 

Dette er taget fra Wadas hjemmeside:

Efter en smule justering blev WADA CODE en realitet i dag. Flere lande herunder Danmark har allerede underskrevet en resolution der omhandler de vigtigste overordnede elementer i CODE´n. Således blev en milepæl i dopingbekæmpelsen for alvor forankret i det man kunne kalde the "Copenhagen declaration"

"The World Conference on Doping in Sport" er arrangeret af "the World Anti-Doping Agency" (WADA) i samarbejde med Kulturministeriet, Danmarks Olympiske Komité og Danmarks Idræts-Forbund og afholdes i Bellacentret fra d. 3-5 marts.
I februar 1999 afholdt IOC, en verdenskonference om doping i idræt, hvilket resulterede i Lausanne-deklarationen. Som en følge af denne deklaration oprettede man i november 1999 World Anti Doping Agency (WADA) med hovedsæde i Lausanne, for at fremme og koordinere dopingbekæmpelsen i sport på internationalt plan.

En af WADAs vigtigste opgaver har været en verdensomspændende harmonisering af antidoping-regler og straffe, både indenfor idrætsorganisationer og offentlige myndigheder.

For at give organisationerne mulighed for at overveje, acceptere og tilpasse sig denne harmonisering, kaldet "World Anti-Doping Code, afholdes "World Conference on Doping in Sport" i København fra 3. - 5. marts 2003. Konferencen vil således samle den olympiske bevægelse, idrætsorganisationer og myndigheder i kampen mod doping. Frit efter WADAs invitation til "World Conference on Doping in Sport".