Bjæverskovs kirke

Bjæverskov KirkeKirken blev grundlagt i 1100tallet i romansk stil med kæmpe kridtsten og grønsandstenskvadre. På den tid, hvor Bjæverskovkirke blev grundlagt havde vi stadig herredsting i Bjæverskov, og det er sandsynligvis derfor kirken har så stor en grundplan i forhold til de omliggende kirker.
Kirken er i løbet af 800 år udviklet sig op til flere gange. Først blev der bygget et våbenhus på kirkens syddør,derefter blev kirkens formodentlige oprindelige flade bjælkeloft udskiftet med smukke murede krydshvælv. Koret er nedrevet ca. 1500 og erstattet af et langhuskor også med krydshvælv. Kirken er hovedsalig bygget af kridtsten.
Det nye kors på østgavlen pyntede med en mønstermuring i munkesten, et næsten lige benet kors med tværarm for enderne. Der er også indmuret romanske glaserede fliser i gavlen. Af disse er nogle ordnet i to ligearmede kors.
Bjæverskov Kirkes grundplanFliserne stammer med stor sandsynlighed fra gulvet i det tidligere kor. Også i begyndelsen af 1500-tallet er tårnet rejst over kirkens vest gavl. Tårnet er bygget af munkesten og over trappehusets dør er der i murværket en lille skjoldformet blænding af savskifte. Kirkens store flotte altertavle er fra ca. 1615 og lavet af en Roskilde-snedker.

 

Menighedsrådet

I menighedsrådet er der en formand, næstformand, kirkeværge, kasserer, kontaktperson, sekretær, 6 menige medlemmer og en KU-Formand. Menighedsrådet støtter bl.a. kirkens hyggelige arrangementer f.eks. fastelavn.......... (læs traditioner).

 

Præsten

For at blive præst kræver det først en teologisk embedseksamen. Det er en afgangseksamen fra universitetet og lidt ekstra praktiske uddannelser.
Universitetet tager 7-8 år.
Man må kun være præst til man bliver 70 år. Som præst skal man bl.a. stå for at prædike til alle gudstjenester, konfirmationforberedelse og det sociale arbejde.

 

Lavet af: Asbjørn, Johan & Michael.


Sidst opdateret den 2. april 2001