IF Frem Bjæverskov

Det hele startede med, at IF Frem lavede en skytte-forening i 1885. En af dem, der var med til at stifte foreningen, var Gdr. Jens Pedersen Lundebakkegård. Foreningen blev optaget under Præstø Amt som kreds nr. 29. I 1980erne tog karlene pige-gymnastik.

Disse 2 foreninger udviklede nogle meget gode gymnaster og der i blandt Gdr. Jens Pedersen Læskovgården. Han blev udtaget til olympiaden 3 gange. London 1908, Stockholm 1912 og Antwerpen 1916.

I 1901 samledes nogle drenge i vejgrøften, ude foran det gamle forsamlingshus. Man tror, at de ventede på at pigerne skule blive færdige med gymnastikken men det ved man ikke. De talte om fodbold et nyt spil, der var kommet til England.

Fra 1901-1911 havde man ikke nok spillere til at spille på to mål. Nogle gange måtte de ned og vaske sig nede ved det nærmeste vandhul, for det var ikke altid, man havde tid til at fjerne kokakelakkerne. Fra 1911 var der nok spillere, til at man kunne spille på to mål. De begyndte at spille mod andre klubber. Man tabte mange kampe, men i 1920 kom det første gode hold, der kunne spille lige op med hold fra byerne.

Håndboldforeningen havde ingen mulighed for at spille indendørs. Omkring 1960 trænede man i store haller i større byer, og i ridehusene.

IF-Frems klubhus

I 1975-76 blev et klubhus bygget. Det var dyrt men ikke for dyr. Dem der var med til at bygge det op var, Hans Pedersen, Knud Haagen, Hans Petersen (“Jyden”) og Niels Ole Nielsen (“Volle”).

Hans Petersen, som bliver kaldt for Jyden, passede huset, som det var hans eget, og han gør det stadig med stor hjælp fra håndbold og fodboldforeningen. Han har haft stor betydning for idrætsforeningen lige siden.

Idrætsforeningen Frem har også traditioner som forårsfesten, hvor børnenes forældre kommer og fester og får en bajer, eller en flaske vin.

Nu til dags har vi mange sportsgrene som man kan vælge, f.eks. Håndbold, Fodbold, Badminton, Tennis og Volleyball.

Den 31 marts år 2001 har idrætsforeningen 100 års jubilæum, og det bliver fejret med en stor fest, og der vil være mad og drikke til alle de folk, der kommer.

 

Lavet af: Natasha og Peter Martin.


Sidst opdateret den 4. april 2001