Nutana

Carl Ottosen Nutana blev grundlagt af Carl Ottosen, der var læge i 1898. Han besluttede sig for at lave økologisk mad, fordi han havde set, at syge folk blev meget hurtigere raske af at spise sund mad, der ikke blev sprøjtet. Det opdagede han i USA. Han fik bygget Nutana i 1898, og Nutana er i dag 103 år. Det tog i alt 3 år at bygge Nutana plus reparationer. Nutana er den største producent for frosne øko varer i Skandinavien.

Nutana kan byde på 10-12 færdig-lavede retter, 6 forskellige burgere og 40-50 frosne pose-varer. Der findes i alt 3 Nutanaer: Svennutana fra Sverige, Finnutana fra Finland og Nutana fra Danmark. Nutanas moderselskab hedder Kavli. Nutana sælger blandt andet varer til: England, Spanien, Portugal, Holland, Tyskland, Sverige, Norge, Island, Færøerne og Danmark. Nutana er ikke gået gennem generationer. Det er blevet solgt fire gange, og har nu sin femte ejer Klaus. Det blev solgt på grund af pengemangel.

Nutana betyder sund sjæl og legeme.

Lavet af: Kristina Marie Poulsen.

 

Lidt om Nutana

Nutana Nutana er en STOR fabrik, som producere økologiske madvarer. Nutana er 13000 kvadrat meter stor og har 34 ansatte, 5 af dem er chefer. Nutana har tre afdelinger: Produktionshallen, frosten og pakkeriet. Frosten er den afdeling, hvor deres varer ligger inden de kommer på markedet, pakkeridet er der, hvor de pakker maden i poser eller papkasser.

En virksomhed med dybe rødder i naturen
Nutana har et enkelt, men stærk grundlag: De fremstiller madvarer af naturens egne råvarer, uden kødvarer og tilsætningsstoffer så som: konserveringsmidler, kunstige farvestoffer & kunstige smagsstoffer.
Dette enkle men stærke koncept, fandt Carl Ottosen på, på et ophold i Amerika. Han opdagede sammenhængen mellem sundhed og gode kostvaner. Da han igen kom hjem til Danmark, oprettede han en virksomhed der hed Den Sanitære Fødevarefabrik, som senere hen kom til at hedde Nutana. Hans ideer om kostvaner og sundhed er der ingen tvivl om er rigtige.

Nutana tager ingen chancer med kvaliteten
Nutanas varer bliver overvåget, lige fra start til slut af deres laboratorium. Det sker for at overholde Nutanas og levnedsmiddelmyndighedernes strenge regler. Derfor er Nutana sikre på at deres varer er både sunde, velsmagende og indeholder naturlige vitaminer og mineraler og andre næringsstoffer

Lavet af: Steven 5a.

 

Nutanas retter

Nutana produkter En af Nutanas retter hedder vilde ris med soltørrede tomater.

En anden hedder Sushi. Sushi er en slags små kager, med ris dækket af, eller rullet sammen om f.eks fisk og grøntsager. Spises med tilbehør af sojasauce, japansk peberrod samt syltet ingefær.

En tredje ret hedder peperoni alla griglia, og det er bare nogle grøntsager, der er blandet sammen. Grøntsagerne er: peberfrugt og chili, og ristede nutana økologiske sesamfrø.

En fjerde ret hedder pastasalat med hericots.: Pastasalat med haricots er en ret hvor der er blevet blandet en masse grøntsager sammen. Grøntsagens navn er rødløg. Og sidst men ikke mindst nogle kryderrier, og de kryderrier hedder: salt, peber timian.

Den sidste ret hedder burgertoast. Burgertoast er et brød med en bøf. Oven på bøffen er der en skive ost, og oven på osten er der lidt salat. Og hvis man vil, kan man også lægge nogle tomatskiver ind.

 

Lavet af: Camilla Dyreborg Johansson.


Sidst opdateret den 6. april 2001