Traditioner
Spejderne

Tænkedag

Tænkedagen foregår den 22. Februar.
Tænkedag er en dag, hvor spejdere over hele verden giver nogle penge for hver år, de har været spejder.
Ideen med Tænkedag begyndte, da spejdere fra hele verden skrev kort til familien Powell på deres fødselsdag. I stedet for at sende kort til parret skulle spejderne tænke på andre spejdere i hele verden. Pengene skulle bruges til at hjælpe spejderearbejde i andre lande.
I år skulle vi spille et spil, der hed jagten på Ashantiguldet.
I DDS samler vi 2 kr ind for hvert påbegyndt år.

 

Skovtrops traditioner

En af vores traditioner er at, vi en gang om året tager på en tur, hvor alle spejdere er med fra skovtrop. Turen kalder vi gruppeweekend. På turen laver vi alle mulige ting f.eks. at være på løb både om dagen og om aftenen. Turen har altid et emne i år var det, at vi skulle på den store mission, men det var vi ikke. I stedet kom vi til Valhalla.

En anden af vores traditioner er noget som vi kalder for flaske/avisindsamling, hvor også alle grenene er med. Det vi laver når vi er til flaske/avisindsamling er at vi er ude hos folk og samle deres flasker og aviser ind, så kører vi hen med det til pladsen igen, og så sortere dem der er på pladsen det i forskellige kasser. Til flaske/avisindsamlingen skal mikroerne og minierne have deres forældre med, men når man er blevet junior og der efter behøver man ikke at have sine forældre med til det.

Så har vi juletræsfest, hvor også alle spejdere er med fra skovtrop. Der danser vi om juletræet, og der er en af storspejderne, seniorene eller lederne der har klædt sig ud som julemand, som der deler godteposer ud til alle spejderne. Der plejer også at være et lille julestykke, som mikroerne, minierne, juniorene og storspejderne er med til at lave. Så er der lotteri, hvor man kan købe lodder og måske være heldig. Man kan vinde mange forskellige ting f.eks bamser, store økser, blomster, spil, julekurve, rødvin, røgalarmer og mange andre ting. Der er også Luciaoptog, hvor man skal være mini før man må være med til at gå i optoget. Dem der skal være med i det lille julestykke kommer om formiddagen og er med til at øve på stykket, og så tager de hjem igen og kommer igen når festen starter.

Den sidste tradition vi har er Sct. Georgsdag. Hvor også alle spejderne er med, plus vores forældre. På denne dag aflægges spejderløftet.

 

Lavet af: Bjarne, Marc R. og Mia.


Sidst opdateret den 6. april 2001