Svendborg


Svendborgs kirker


Svendborg er kendt for to flotte og gamle kirker som hedder: Vor Frue Kirke og Sct necolaj.

Af de to er Sct necolaj den ældste, den er opført i romarnsk stil, ligesom Lubecks Domkirke, der er opført i 1160-1170erne, navnet stammer fra Necolaj af myre som var søfarendes helgen, det kan måske tages til udtryk for, at købstaden Svendborg er begyndt som skipperby. Necolajs kirke har gennemgået mange restaureringe, som da tårnet i 1763 blev forsynet med et spir.

Vor fru er næstældst. Den ligger på byens højeste punkt. Der ikke noget helt bestemt årstal. Men man mener der er ved 1253-79. I enkelte gamle beretninger fortælles, at den oprindeligt skulle være opført af slottets eller borgens rester, så det er nok ikke helt forkert at tro, at der tidligere skulle have ligget en borg på "højen".

Disse to kirker fungerer den dag i dag og de har været vedligeholdt og gennemgået mange rastaureringer i tidens løb.

Den ældste bevarede tegning af Sct Necolaj kirke, er udført af Jacob Madsen i 1589. En anden gammel tegning af Jacob Madsen er af Vor Fru kirke som er fra den 26 marts 1589


Svendborgs Festdage


Svendborg festdage startede i 1977 og har nu været der i 22 år. Det har været hyggelig og lokal byfest hvor de store begivenheder har været Gl. torvedag.

Imellem disse tre begivenheder har Svendborg ...

Kenneth


Sidst opdateret den 28-11-99