Indledning:
Skovboskolen bestyrelse har hermed udarbejdet sin 2. skriftlige årsrapport. Årsrapporten for 2000 / 2001 er udarbejdet under skyldig hensyntagen til de kommentarer og gode råd vi modtog til vores første årsrapport fra sidste år.
men sendes også til alle vore samarbejdspartnere:
Pædagogiske aktiviteter: Elevsamtaler:
Det blev det andet år, hvor vi på Skovboskolen gennemførte de systematiske målsætningssamtaler med den enkelte elev. Vi valgte efter det første forsøgsår, at reducere antallet af samtaler fra 4 gange om året til 2 gange om året. Vores konklusion er, at disse målsætningssamtaler stadig er værdifulde for både elev og lærer, men at der bruges mange ressourcer på dette. Vi har derfor, for det kommende skoleår besluttet, at disse samtaler skal ligge som en del af undervisningen, og ikke som særskilte timer.
Teamsamarbejde:
I det forgange skoleår har vi gennemført et forsøg med at organisere undervisningen i "Teams". For os på Skovboskolen er det noget helt nyt, men det praktiseres på mange skoler rundt omkring i Danmark.
Indskolingen:
Vi har siden begyndelsen på vores byggeprojekt arbejdet målrettet hen imod et fælles indskolingsafsnit, ligesom vi har arbejdet hen imod en fælles "Indskolingspædagogik". Nu, da vi har fået indviet vort nye fælles "Indskolingsafsnit" i Regnemark, synes vi det vil være en fordel for vores børn, at den pædagogik, der bliver anvendt i undervisningsdelen, så vidt muligt er afstemt med pædagogikken i fritidsdelen. Vi nåede desværre ikke at få denne del færdig til indvielsen af Regnemark i januar, men vi arbejder videre med projektet, inden vi fastlægger den endelige indskolingspædagogik.
Nyt princip omkring "Mobning":
Ordet "Mobning" optræder med jævne mellemrum i den offentlige debat, men så sandelig også på vores skole. Spørgsmålet er altid: Hvor udbredt er det ? Hvad er mobning ? Bliver mit barn mobbet ? Hvad gør skolen ved det ? Hvad gør vi selv ved det i hjemmene ? osv. osv. osv.
Et år med nyt princip omkring "Vikardækning":
I skoleåret 1999 / 2000 satte vi fokus på vores brug af vikarer, samt udbyttet af vores store forbrug af vikarer. Dette udmøntede sig i et nyt princip for vores "Vikardækning", som blev vedtaget i foråret 2000. Dette princip kan du også finde på nettet Http://www.skovboskolen.dk, eller du kan få det udleveret på kontoret.
Skolekantinen:
Ved en stor indsats fra elevrådene, fik vi fra sidste skoleårs start indført en længe ønsket kantineordning. Ordningen fungerede til de flestes tilfredshed, og vi synes det gik fint.
Skovboskolens Målsætninger og Kontraktstyring: Målsætninger:
For at komme videre i arbejdet med at udvikle vores skole satte vi et arbejde i gang med at diskutere vore målsætninger, og gøre dem mere synlige i vores arbejde end de havde været indtil nu. Vi vedtog vores nye og renoverede målsætninger i marts i år. De kan ses på vores hjemmeside Http://www.skovboskolen.dk, eller kan udleveres ved henvendelse på kontoret.
Bestyrelsens udvalg. Bestyrelsen har erfaret at arbejdspresset bliver større og større, og har derfor videreudviklet udvalgsstrukturen, således at 2 fra bestyrelsen har taget ansvaret for et eller flere udvalg. På den måde har I som forældre, på linie med elever og medarbejdere nemmere ved at overskue hvad der sker, og hvem I skal kontakte, hvis I har spørgsmål eller idéer til nogle af de opgaver vi arbejder med. I kan se hele Bestyrelsens Udvalgsstruktur på vores hjemmeside Http://www.skovboskolen.dk, eller kan udleveres ved henvendelse på kontoret.
Forskudt valg og valg til bestyrelsen:
Vi har i løbet af de sidste par år erkendt, at der er et stort behov for at der bliver en kontinuitet og større interesse for at deltage i Skolebestyrelsens arbejde. Vi har derfor gennemført 2 ting i sidste skoleår for at få interesserede forældre med i SB-arbejdet.
Kontraktstyring. Den nuværende bestyrelse har ønsket at få indført et system, således at Skovboskolen kan få en længere aftale med kommunalbestyrelsen end de nuværende 1 års aftaler, der ifølge vores opfattelse er for kort. Vi har efter et stort arbejde fået kommunalbestyrelsens tilladelse til at indføre kontraktstyring pr. 1. august, som en forsøgsordning. Den med kommunalbestyrelsens indgåede kontrakt er en god start, men både skolebestyrelsen og kommunalbestyrelsen er enige om at den skal videreudvikles. Det arbejde er vi allerede begyndt på, men det kræver efter vores mening nogle større ændringer i den kommunale styrelsesvedtægt. Vi forventer dette arbejde afsluttet i dette skoleår.
Bygningsrenoveringen:
Bygningsrenoveringen har jo kostet Skovboskolen mange kræfter igennem de seneste år.
Antal lærere og elever på Skovboskolen:
Ved indgangen til dette skoleår kan vi konstatere, at Skovboskolen har 426 elever fordelt på 27 klasser og ved skolen er ansat 51 lærere inkl. ledelsen.
Skolefritidsordning: Skolebestyrelsens forlængede arm i SFO'en er forældrerådet, der også igennem året har arbejdet med at få nedsat en række udvalg. Udvalgene skal fungere som arbejdsgrupper, der bl.a. skal komme med forslag til nye eller reviderede principper for SFO'ens virke. Forældrerådet har givet sit bidrag til skolens overordnede vision og målsætninger. Her skal det især fremhæves, at der i hverdagen lægges vægt på de pædagogiske opgaver frem for serviceopgaver. Der venter et spændende arbejde for forældrerådet i den kommende periode, hvor man i samarbejde med ledelse og medarbejdere skal konkretisere dette i en række principper. Som tidligere nævnt afventer vi et oplæg til en fælles indskolingspædagogik mellem skole og fritidsdel. Dette gælder også den fælles legeplads omkring Regnemark. Alle er enige om, at forholdene p.t. er særdeles uholdbare. Det skyldes dels det igangværende byggeri og dels stor slitage. Vi er til dato kun blevet imødekommet positivt med hensyn til at få økonomien på plads, når følger af byggeriet enten skal genetableres eller fornys. Det har vi en begrundet forventning om også er tilfældet med hensyn til legepladsen. Folketinget har vedtaget en lov omkring rygning på bl.a. folkeskoler. Loven supplerer den rygepolitik, vi har på skolen. Til klubben har vi søgt om tilladelse til at etablere et rygerum. Ungdomsklubben har en stor forebyggende opgave og skal derfor være et sted for alle unge. Både rygere og ikke rygere. Endelig skal vi fremhæve vores forældremøder i starten af skoleåret, der har været en ubetinget succes med deltagelse af et meget stort antal forældre og børn. Vi synes, det er vigtigt, at forældre og børn har oplevelser med SFO'en sammen.
Skovboskolens bestyrelse vil gerne takke for et godt og konstruktivt samarbejde med elever, forældre, medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere. Bjæverskov – September 2001. Skovboskolens Bestyrelse.
|