Trylledrikken
af
Ingrid Hentze

Månedens bog - december 2000
Trylledrikken

Trylledrikken er skrevet af Ingrid Hentze og er på 100 sider.

Den handler om Litza, som bor i byen Arkona. Hendes moder er meget syg og Litza går til en gammel dame for at få et godt råd om hvordan hun skal blive rask. Den gamle dame sagde: Du skal bruge tre dråber vin fra Svantevits vinbæger, tre hestehalehår fra hans hvide hest og nogle træsplinter fra hans statue.

Nogle dage efter kom danskerne. De overfaldt byen. De sagde, at hvis de fik Svantevits 7 kister ville de lade byen være. Men der manglede en kiste. Hvis de ikke fik den 7. kiste blev de 7 fanger, som danskerne havde taget til fange, hængt den næste morgen. Imellem de 7 fanger var Litzas storebror Svante.

En nat hvor Litza prøvede at få fat i de tre hestehalehår inde i stalden, faldt hun over noget og slog sit hovede mod en stolpe. Hun faldt og besvimede. Da hun vågnede igen, lå hun uden for stalden. Det var den syvende kiste hun var faldet over. Svantevits præst havde gemt den i hjørnet under halmen.

Da nogle af soldaterne kom og ville prøve at finde den 7. kiste troede Litza at hun vidste hvor den var. Soldaterne troede at det var noget hun havde drømt, men lige da de nåede hen til døren fik Litza øje på kisten og hun råbte efter mændene. De så at det var rigtigt.

Litza kom med ud til danskernes lejr. De afleverede kisten og fik de 7 fanger tilbage. Da de gik hjem fik Litza øje på Svantevits hvide hest og tog tre hestehalehår.

Da hun kom hjem lavede hun trylledrikken færdig.

Jeg synes bogen er god fordi den har en spændende handling.

Bogen er anmeldt af Rikke Worsøe Holse Nielsen, 5.b


Sidst opdateret den 20. december 2000