Musik til bjørnens dans
af
Robert Cormier

Månedens bog - september 2000
Musik til bjørnens dans

Forlag: Høst og søn.
Udgivelses år: 1992
Genre: Roman.
Tema: Ondskab, misundelse

Hovedperson: Henry – En usikker dreng der lider under familiens sorg efter tabet af sin bror, Eddie.

Bipersoner:
Mr. Hairston – En racistisk, nedtrykt købmand, der kritiserer alt og alle. Han slår sin datter og sin kone, men det er kun verbalt !?
Mr. Levine - En gammel psykisk syg jøde, der lider under de ar 2. verdenskrig har lavet. Han genopbygger sin landsby, som blev udtømt og smadret af tyskerne.

Resumé: Det handler om Henry. Han arbejder hos Mr. Levine, købmanden. Henry har lagt mærke til den gamle mand, der forlader tosseanstalten hver dag klokken 8.
En dag beslutter han sig for at følge efter mr. Levine. Henry lærer Levine og hans omgivelser at kende. Han ser, hvor det er, han går hen og finder ud af, hvorfor mr. Levine er ved at genopbygge sin landsby i træ, som i øvrigt er Levines et og alt. Henry bliver glad for bekendtskabet og fortæller det til mr. Hairston.
Hairston er lidt muggen på folk, der har det godt (som Levine med sin by), og de må da ikke være glade, når han ikke selv er det; derfor sætter mr. Hairston en klemme på Henry: Han skal smadre Levines landsby/liv, ellers vil det få konsekvenser som at Henry bliver fyret, hvilket vil betyder en yderlige stramning på familiens i forvejen stramme økonomi.
Nu er spørgsmålet bare: Kan Henry få sig selv til det………………….

Bogen er anmeldt af Kathrine Sørensen og Tessa Hansen, 8.b


Sidst opdateret den 13. septmber 2000