Himlen blev så blå

Stor glæde og blandede følelser ved "rejsegilde"

  Skovboskolents lillekor under ledelse af lærer Merete Jeppesen
  og akkompagneret af musikskolens leder, Jakob Dalgas Rasmus-
  sen, lød rart og varmt ud over pladsen her, og senere gav fire
  piger et nummer, de havde øvet sig på.
 
Septembers himmel blev så blå, da Skovboskolens ca. 400 børn, håndværkere, lærere, forældre, ledere og indbudte gæster var til rejsgilde på den nye kontorfløj.

De tre kranse var oppe, som det sig hør og bør ved et rejsegilde, selv om kontorfløjen blev taget i brug for et par måneder siden.
Det hæftede skolebestyrelses-formand Stig Sørensen sig da også ved, da han som taler nr. fire fik ordet.
Han havde blandede følelser ved dette rejsegilde netop på grund af nævnte og bl.a. på grund af, at bygningen ikke er endeligt god-kendt.
- Blandede følelser er, at vi knokler videre med renoveringsprojektet, mens man andre steder sætter nye byggerier i gang og afslutter andre, lød det fra formanden.
Der dog som alle de andre fremmødte glædede sig over det pragtfulde septembervejr.
Den nye kontorfløj blev behørigt indviet med vand fra en af skolens brandsprøjter, så nu hedder lærer-værelset på førstesalen "Kvistskov" mens kontorfaciliteterne i stueetagen hedder "Duehusene".
Som tak for navneforslagene fik pedel Eva Jensen, sekretær Sonja Vangkilde og lærer Signe Ejrnæs en flaske champagne. Den burde behørigt have været smadret langs bygningssiden, men det valgte inspektør Bent Elhegn at afstå fra.

  8-årige Steffen fra 2.B fik borg-
  mesterens autograf på festda-
  gen i går, og det kom der megen
  morskab ud af. Siden var der
  røde pølser og drikkevarer til
  børn og voksne.
 
De lyse timer
Den fine sans for at bruge resurserne rigtigt fik han et point for af borgmester Ole Hansen, der sagde tillykke, som alle andre talere, og hæftede sig ved, at man i fællesskab havde fundet frem til dette projekt, og at man havde haft en god sparringspartner i Skovboskolen.
- Der har været storm og sågar en orkan undervejs, men i dag skinner solen. Lad os håbe, at det på Skovboskolen vil være de lyse timer, der må tælle, sagde han.
Og nævnte de svampeskader, der satte hele projektet med renovering/udbygning af Skovboskolen i gang.

Lidt historie
I 1723 fik Bjæverskov sin første skole. Den blev stiftet af den daværende ejer af Giesegaard, oberst Gabel.
I 1879 opførte kommunen den første skole, som i dag bruges til Bjæverskov Bibliotek.
Den daværende ejer af Giesegaard gav da et beløb til opførelse af skolen, og den marmortavle, man da fik lavet, er fundet frem af gemmerne på Skovbo Lokalhistoriske Arkiv og hængt op i forhallen ved den nye kontorfløj.
Det fortalte Viggo Jensen, godsforvalter på Giesegaard.
I begyndelsen af 2002 skal byggesagen være afsluttet, men allerede i næste uge er der adgang til Vestervang, mens afsnittet Regnemark er klar til januar og Østervang til foråret 2001.
- Og så er vi fremme ved målet, nemlig at Skovboskolen skal være kommunens bedste skole, fordi det er ikke kun mursten, der tæller. Det er indholdet, dét, vi putter i den, sagde Stig Sørensen.
Undervejs sang man også Skovboskolensangen på melodien "Septembers himmel er så blå" skrevet af Anna Marie Holsting.
Og melodien kom til at passe glimrende på dagen i går.

Fra: Dagbladet - Judith Thomasen (judo) - lørdag den 30. september 2000.Kontorfløj indviet

I strålende solskin med udsigt til sodavand, varme pølser og lidt fadøl blev den nye kontorfløj på Skovbo-skolen i Bjæverskov indviet i fredags.

Den nye kontorfløj blev på behørig skibsmanervis døbt hhv. Duehusene - det er kontor-faciliteterne i stueetagen - og Kvistskov, som er lærerværelset på førstesalen. Navnene havde sekretær Sonja Vangkilde, pedel Eva Jensen og lærer Signe Ejrnæs fundet på, og for indsatsen fik de en flaske champagne til deling.
Den burde ellers være smadret mod bygningen, men skole-inspektør Bent Elhegn valgte at bruge vand i stedet. Kontorfløjen indvies i en tid, hvor der stadig er langt til "Mål". Renoveringen og ombygningen af Skovboskolen er et storstilet projekt i flere etaper.
I begyndelsen af 2002 skal byggesagen være endeligt afsluttet, men i denne uge skulle der være adgang til "Vestervang", mens afsnittet "Regnemark" er klar til januar og "Østervang" er klar til næste forår.

Fra: Midtsjællands Avis - onsdag den 4. oktober 2000.           Foto: Kim Rasmussen.


Sidst opdateret den 4. januar 2009