Det vil altid være Evas skole

Skovboskolen tog en hjertelig afsked med Eva Jensen, deres pedel gennem 41 år. Hun fik blandt andet en helikoptertur over Bjæverskov i gave.

  Eva Jensen var sandhed i centrum, da Skovboskolen i går sagde
  farvel til deres elskede pedel.
 
Bjæverskov: - Eva, Eva, Eva...
Når to hundrede børn taktfast klapper og med ægte begejstring i stemmen råber ens navn, må der være noget særligt på færde. Og det var præcis, hvad der var i går formiddag på Skovboskolen.
Der skulle siges farvel til Eva Jensen, pedel gennem 41 år på Skovboskolen, og det gik ikke stille af, mens DAGBLADET overværede begivenhederne.
I Vestervang sang alle 0. - 5. klasserne for deres allesammens Eva, at »festen er endt, lyset brændt og tid at finde sin seng«, og det var en tydeligt rørt Eva, der sagde tak til de knap tohundrede forsamlede elever.
- Jeg har været utroligt glad for at være sammen med Jer, men jeg vil ikke sige farvel, men hellere på gensyn. Og husk at passe på skolen, både for jeres egen skyld, men jeres egne børn skal måske også gå her en gang, sagde hun og tilføjede, at nu bliver det Jørgens skole med henvisning til hendes kollega Jørgen, der nu overtager »chef«pedelstolen.
Det ville Jørgen dog ikke høre tale om:
- Det vil altid være Evas skole, slog han fast, inden han sammen med resten af eleverne og skolens personale gik med Eva ud på sportspladsen, hvor der til hendes store overraskelse ventede en helikopter.
- Nu skal Eva ud og flyve helikopter, proklamerede skoleleder Bent Elhegn under stor jubel fra de mange elever, der omringede den ene halvdel af fodboldbanen. Bent Elhegn tog Eva ved armen og satte hende på helikopteren. Inden Eva sætter sig til rette, når hun lige at fortælle, det ikke er første gang hun flyver med helikopter.
Så da hun efter femten minutters rundflyvning igen lander, kan hun da også proklamere at hun ikke var nervøs, men tilgengæld meget glad for at hun fik set sit fødested over Lidemark deroppefra, inden hun omringet af børn, der vil give hende et kram og sige farvel, går over mod skolebygningen igen. Der er ikke længere tid til at tale med pressen.
- Nu skal jeg nemlig dele flødeboller ud til mine børn, siger Eva.


Fra: Dagbladet - schnack - lørdag den 30. august 2003.           Foto: Jens Wollesen.


Sidst opdateret den 30. december 2008