Nyt uheld i tunnel ved Skovboskolen

Cykelhjelmen reddede en 6-årig pige fra alvorlige skrammer, da hun kolliderede med en knallert. Opdeling af tunnelen med hegn forbedrer ikke sikkerheden, mener skolebestyrelsen.

   Oversigtsforholdene skal forbedres i tunnelen
  under Lidemarkvej, for det forbedrer ikke sikker-
  heden at opdele den med et hegn, som kommu-
  nen har tænkt sig, mener skolebestyrelsen på
  Skovboskolen.
Bjæverskov: Et alvorligt sammenstød mandag morgen mellem en seksårig skolepige og en ung mand på en knallert understreger nødvendigheden af, at det haster at få gjort noget ved trafiksikker-heden omkring tunnelen under Lidemarkvej.
Som et led i en større trafiksikkerhedsindsats har kommunalbestyrelsen netop besluttet at ofre knap 200.000 på at forbedre trafikforholdene ved Skovboskolen blandt andet ved at opdele den omtalte tunnel med et hegn.
Det mener skolen dog ikke er nogen god løsning.
- Med et hegn i midten bliver der for lidt plads at undvige på, hvis en cyklist for eksempel skal udenom en fodgænger, siger viceinspektør Jan Mindegaard, der på skolebestyrelsens vegne vil tage kontakt til teknisk forvaltning for i stedet at få gjort noget ved oversigtsforholdene ved indkørslen til tunnelen.
- Vi mener, at stien ned til tunnelen bør udbygges, så der bliver et bedre udsyn, også selvom vi godt ved, at det er en løsning, der formentlig koster væsentlig flere penge end hegn-løsningen, siger Jan Mindegaard, der har givet samme melding til forældrene på skolen via skolebladet.
Ifølge landbetjent Jørgen Jensen vides det endnu ikke, hvem der havde skylden for det aktuelle uheld, men det skete som sagt kort før klokken 8 mandag morgen, da den 6-årige pige var på vej til skole med sin storesøster.
De to piger kom cyklende af den stejle sti ned mod tunnelen, men umiddelbart før tunnelen må den seksårige vige udenom en fodgænger og kommer derved over i den modsatte del af stien. Her bliver hendes cykel påkørt af knallerten, der kommer i den modsatte retning og ikke kan nå at reagere.
Den seksårige faldt af cyklen og slog hovedet i jorden, men slap heldigvis for alvorlige skader, da hendes cykelhjelm, der revnede ved sammenstødet med asfalten, tog de værste knubs.
Knallertkøreren, der var iført mørkt tøj og en mørk styrthjelm med visir, standsede op, men hverken de to piger eller et vidne til sammenstødet fik i forvirringen fat i hans navn. Af hensyn til eventuelle erstatningsspørgsmål over for pigens forældre, hører landbetjenten gerne fra ham selv eller nogle, der kender ham.
Jørgen Jensen træffes på telefon 5687 0847.


Fra: Dagbladet - schnack - onsdag den 19. november 2003.           Foto: Bjørn Armbjørn.


Sidst opdateret den 30. december 2008