Skovboskolen sørger over afdød elev

Skovboskolen i Bjæverskov har i dag været stærkt præget af, at 12-årige Pernille Asmussen fra skolens 6.B omkom i en tragisk ulykke ved Ringsted Svømmehal i fredags.

  Flaget var på halv på Skovboskolen i Bjæverskov mandag for at ære afdøde Pernille Asmussen.

BJÆVERSKOV: Skovboskolen i Bjæverskov har mandag været stærkt præget af, at 12-årige Pernille Asmussen fra skolens 6.B, omkom i en tragisk ulykke ved Ringsted Svømmehal i fredags, da hun var ved at træne sammen med sine kammerater i Ringsted Svømmeklub.
- Vores tanker går til familien, som vi har været i dialog med flere gange i løbet af weekenden, og på skolen i dag har vi fået støtte fra Køge Familiecenter og Børne- og Ungdomsrådgivningen, der har haft stillet et team på i alt fire personer til rådighed, fortæller skoleleder Per Skøt fra Skovboskolen.
Pernille Asmussen er datter af Leopold Asmussen, indehaver af Leopolds Rullegræs.
Derudover deltager skolens egen psykolog og alle ansatte i arbejdet med at bearbejde dødsulykken i et beredskab bygget op om en plan, der blev udarbejdet i weekenden.
Mandag morgen fik alle elever fra 4. - 8. klasse en fælles orientering i skolens festsal, hvor der blev holdt et minuts stilhed, og Per Skøt orienterede om den tragiske begivenhed og videregav de faktuelle oplysninger fra politiet til eleverne.
Skolens 9. klasser blev orienteret senere mandag, da dagens afgangsprøve var overstået, mens de mindste årgange på skolen er blevet orienteret klassevis.
Derudover er 6.B fulgt af to støttepersoner hele dagen, hvor klassen med forskellige aktiviteter og samtaler forsøgte at bearbejde den tragiske hændelse. Klassens forældre bliver ligeledes samlet mandag eftermiddag.
Derudover orienterer skolen samtlige forældre om den tragiske ulykke.
- Vi vælger at skrive et brev hjem til samtlige forældre, hvor vi orienterer om det her, siger Per Skøt, der oplyser, at beredskabet fortsætter den kommende tid.
- Alle har fået mulighed for hjælp i dag, og det fortsætter de kommende dage, hvor vi blandt andet har en hotline til Køge Kommune, fortæller Per Skøt.
   Flaget var på halv foran Skovboskolen i morges. Næsten i
  sin fulde længde stod det ud fra stangen og var eneste
  synlige tegn på, at en af eleverne ikke er mødt op efter
  weekenden.
Både børn, trænere og tre af de livreddere, der forsøgte at genoplive Pernille Asmussen, har modtaget krisehjælp, mens samtlige reddere mødes i dag til et krisemøde.
Dansk Svømmeunion har været i kontakt med Ringsted Svømmeklub, hvor Pernille trænede fredag aften, da ulykken skete, og har tilbudt sin hjælp, og unionen afventer myndighedernes redegørelse. Når den er klar, vil unionen klarlægge sikkerheden rundt om i landets klubber, fortæller direktør Pia Holmen Christensen.
- I svømning bliver det mere og mere almindeligt, at man har dry land-træning ved siden af bassinerne. Vi er meget optaget af bassiner og livredning, så det er en ny facilitet, vi skal være opmærksomme på, siger hun.
Vi er derfor interesserede i at finde ud af, hvad der er sket. Hvordan kan sådan en maskine bare vælte? Og står der mange af den slags maskiner rundt omkring?
Når vi kender de nærmere omstændigheder, kunne vi tænke os at søge rådgivning om, hvordan man indretter sådan et lokale, og informere klubberne: Har I nu styr på sikkerheden?

Fra: Dagbladet Online / Dagbladet - Simon Hansen - mandag den 2. maj 2011.     Foto: Hans-Jørgen Johansen.


Sidst opdateret den 2. maj 2011