Skovboskolens rejse
tilbage til middelalderen

500 børn og voksne på Skovboskolen tog 500 år tilbage i tiden i denne uge, hvor skolen blev omdannet til en middelalderlandsby.

  Banken var omdrejningspunktet for hele det økonomiske system i Skovboskolens middelalderuge.
  Her fik eleverne udbetalt de penge, der kunne bruges i boder og værksteder.

   Der var travlt i middelalderkroens
  køkken hele ugen.
TEMAUGE: Skovboskolen i Bjæverskov lignede sig selv i denne uge, og så alligevel ikke, for lærere og elever var erstattet af middelalderlige gøglere, kunsthåndværkere, krofolk, nonner - blandt andet. Lærerne og de fleste af de over 500 elever på skolen tog nemlig en ordentlig tur i tidsmaskinen i forbindelse med sin årlige temauge, og i den anledning blev skolen omdannet til en komplet middelalderlandsby.

Temaugen kulminerede torsdag aften, da forældrene blev inviteret inden for i middelalderbyen og kunne opleve et minisamfund med masser af funktioner, en hyggelig kro - og eget økonomisk system.

Skolen havde nemlig trykt pengesedler til lejligheden og etableret et økonomisk system, hvor eleverne har fået løn for deres arbejde - i skolens middelaldervaluta, naturligvis - som man så kunne bruge til mad på kroen, pandekager i bageriet eller smykker fra det fine smykkeværksted.

Og skulle man få brugt alle sine penge før man fik stillet sulten, så var der ingen grund til at fortvivle, for nonnerne fra klosteret delte havregrød ud til de fattige af middelalderborgerne...

Initiativtagere til den meget vellykkede temauge er lærerne Rie Hansen og Tania Blem, og de forklarer, at det udover en sjov oplevelse for eleverne og øget indsigt i et middelalderligt samfund også er med til at øge skolens sammenhængskraft på tværs af klasser og årgange.

- Børnene lærer at arbejde sammen og udfordrer sig selv og knytter nye bånd på tværs, fortæller de to travle lærere over en lækker frokost i kroen, hvor en række elever har haft travlt i køkkenet ugen igennem.

Lærerne har i øvrigt også fået hjælp af de ældste af eleverne, som har haft mulighed for at søge job forud for temaugen og har fungeret som en slags mellemledere i de mange værksteder.

  En teatertrup underholdte ugen igennem med nye forestillinger hver dag.


Fra: Lørdagsavisen - Martin Rasmussen - lørdag den 22. marts 2014.


Sidst opdateret den 22. marts 2014