Stoltheden er kolossal


I FINALEN: I et sandt drama af en fodboldkamp kvalificerede Skovboskolens drengehold sig i går til finalen i Ekstra Bladets skolefodboldturnering.

1-0-sejren kom i hus efter forlænget spilletid, og nu gør skolen så klar til at sende 500 elever til torsdagens finale i Odense i den prestigefyldte, landsdækkende turnering. Og stoltheden og euforien i Bjæverskov er netop nu til at få øje på, lyder det fra både træneren og skolelederen på Skovboskolen.

 
  Træner Peter Damsgaard, iført grøn jakke, kunne
  selvsagt ikke tade være med at juble over den
  kraftpræstation, som hans elever udførte.
 
   Eufori... Det er vist dét ord, der bedst beskriver
  følelsen på Skovboskolen i Bjæverskov netop
  nu, efter at skolens dygtige drengehold i går
  kvalificerede sig til finalen i Ekstra Bladets
  skolefodboldturnering.

Eufori over Skovbo-
skolens finaleplads

BEDRIFT: Skovboskolens drengehold er i finalen i Ekstra Bladets skolefodboldturnering efter 1-0-sejr, der kom i land via forlænget spilletid. Stemningen blandt Bjæverskov-drengene er euforisk, beretter træneren.

  Det var en dramatisk dyst som skolen havde med Borger-
  skolen fra Taastrup, Der måtte forlænget spilletid til, før
  Simon Jørgensen med et drøn af et langskud kunne
  afgøre kampen.
 
TAASTRUP/BJÆVERSKOV: Han måtte lige sunde sig, da dommerens ur rundede 15 spillede minutter, træner Peter Damsgaard. Det var 15 minutter i benhård mental modvind, hvor modstanderens angreb bare bølgede ned mod Skovboskolens mål.
Presset var stort, og Borgerskolens chancer lige så, da scenen i går formiddags var sat til et brag af en fodboldkamp på en solskinfyldt kunstgræsbane i Taastrup. Her tog Borgerskolens drengehold mod Bjæverskov-drengene i semifinalen af Ekstra Bladets landsdækkende skolefodboldturnering. Og meget var selvsagt på spil for de to hold, som dystede om en plads i den finale, der på torsdag spilles på det, der i dag hedder »Trefor Park« - i folkemunde kaldet Odense Stadion.
Skovboskolen overlevede heldigvis Borgerskolens indledende pres og store spildominans. Langsomt fik man sig kæmpet godt ind i kampen, fortæller Peter Damsgaard.
- Jeg må indrømme, at jeg var lidt rystet i starten. Vi var under et gevaldigt tryk, og de var både fysisk dominerende og bolddominerende, siger han.
Herefter var det imidlertid, som om at Borgerskolen tabte en anelse af pusten. Skovboskolen fik momentum, overtog styringen og fik gradvist flere og flere store chancer.

Det blev eksempelvis til hele tre skud på stolper og overligger i anden halvleg, men forløsningen udeblev. Kampen endte derfor målløst, og efter en kort pause fløjtede dommeren op til forlænget spilletid, Bjæverskov-drengenes grundform og udholdenhed var blandt de udslagsgivende faktorer i det, der endte med en stor triumf, vurderer træner Peter Damsgaard. For da Simon Jørgensen, foran blandt andre U16-landstræner Per Holm, med et brag af et langskud scorede til 1-0, kom det efter en periode, hvor Skovboskolen dominerede og pressede på, fortæller Peter Damsgaard.
- Det er imponerende, som drengene bare bliver ved og ved. De har prøvet at gå i forlænget spilletid før, og de ved, hvad det kræver. Deres gode træning ude fra klubberne giver pote, og de har så sandelig formen til at blive ved i de lange kampe. De fortsætter bare med at fighte og kæmpe, og der er ingen tvivl om, at fysikken og vores gode form er nogle af vores stærke sider, siger en meget stolt Peter Damsgaard, der først og fremmest fremhæver den kollektive indsats.
- Men jeg må sige, at Simon Jørgensen var helt afgørende i dag, og at han spillede sin bedste kamp hidtil i turneringen. Det var meget, meget flot, siger han.

Euforien hersker
Og nu går turen så til Odense. Det bliver et foreløbigt højdepunkt i drengenes fodboldkarriere, og det er derfor mere end vigtigt, at de stopper op og reflekterer over, hvad det er, de indtil nu har opnået, mener træneren.
- Der er en euforisk stemning over det, de har lavet, og jeg har sagt til dem, at de skal huske at nyde det, for de får formentlig ikke sådan en oplevelse igen, i hvert fald ikke på samme måde. Alle, både børn, lærere og forældre er rigtig, rigtig stolte over det her, siger Peter Damsgaard.
Modstanderen bliver Dybbøl-Skolen fra Sønderjylland, der i overlegen stil er marcheret mod finalen, I semifinalen blev det eksempelvis til en sikker 5-1-sejr, og Peter Damsgaard forventer da også, at hans hold nok engang vil være undertippet, når eksperterne skriver kampoptakt til Ekstra Bladets hjemmeside.
- Men det har vi prøvet før, og det tager vi med ophøjet ro. Vi ved, at Dybbøl-Skolen nok er mere offensivt indstillet, end Borgerskolen var det, og nu skal vi så forberede os på det, siger succestræneren.


12 busser kører til Odense

Support: Skovboskolen er nu ved at lægge det logistiske puslespil, så skolen kan sikre succesdrengene den bedst mulige opbakning ved finalen i Odense.

 
  Det er udmagrende og udmattende at kvalificere
  sig til en finale...  Men så afgjort det hele værd!
   Skovboskolen gør nu klar til at sende 500 elever
  med til Odense.

BJÆVERSKOV: Den kommende fire dage lange skoleuge vil i høj grad blive præget af gårsdagens store resultat fra en fodboldbane i Taastrup.
Her sikrede Skovboskolens drenge nemlig en meget flot finaleplads i Ekstra Bladets skolefodboldturnering, og det skal fejres med manér.
Derfor gør skolens administration og ledelse nu klar til at sende godt 500 elever, 35 lærere, 10 pædagoger og andet personale med til torsdagens finale i Odense for at sikre drengene god opbakning - og selvfølgelig give alle en stor oplevelse.
Når skolens elever i klassetrinene fra 2. og op til 9. klasse torsdag klokken 11.00 stiger om bord i de 11 eller 12 dobbeltdækkerbusser mod Odense, får de alle udleveret en T-shirt i skolens farver og med skolens logo. Det visuelle udtryk skal være på plads, og derfor er T-shirtene netop nu ved at blive trykt, fortæller skoleleder Per Skøt, som forventer, at begivenheden vil sætte sit aftryk på ugen.
- Jeg tror, at vi suspenderer alt understøttet undervisning mellem mandag og onsdag for at sætte fokus på, hvordan man opfører sig på en sådan tur, hvordan man bakker hinanden op, hvordan man skriver gode slagsange og skaber en positiv stemning, siger Per Skøt.
Og der er ingen tvivl om, at der er nogle udgifter forbundet med logistik med mere, men det er også en meget stor dag for Skovboskolen, understreger Per Skøt.
- Det er afgjort en kulturbærende begivenhed, som jeg ikke forventer vil ske igen, i hvert fald ikke i min tid, siger skolelederen. For de yngste elever i børnehaveklasser og 1. klasse skal kampen opleves hjemme i skolens SFO, hvor der opsættes storskærm og serveres popcorn. Skovboskolen forventer, at man ankommer til Bjæverskov igen torsdag aften klokken cirka 18.30 - forhåbentligt udstyret med en stor pokal og en endnu større oplevelse.


Fra: Dagbladet - Anders Fallesen - Fredag den 24. april 2015.           Foto: Christian Mikkelsen.


Skovboskolen skolefodbold - drenge 2014-2015


Sidst opdateret den 29. april 2015