SKOVBOSKOLEN, Halvejen 2, 4632 Bjæverskov. Tlf. 56 87 01 26

Kontakten
Nr. 247 - JUNI 2001
INDHOLD: Månedskalender.
Skoleårets afslutning.
Vi søger nye bogopsættere pr. 13 august 2001.
Goddag og farvel til 2 lærere.
Dimissionsfest – tirsdag den 19. juni 2001 kl. 19.00.
Bogaflevering.
Idrætsdag den 21. juni 2001.
Sidste skoledag – fredag den 22. juni 2001. (rettelse)
Første skoledag efter sommerferien.
Glemte sager.
Skolens mælkeordning.
Mobilos eller hva`?

TOP

MÅNEDSKALENDER FOR JUNI 2001.

Tirsdag12. juniSkolebestyrelsesmøde
Tirsdag
  - Onsdag    
19. juni
  - 20. juni    
Glemte ting ligger til gennemsyn ved skolens indgang
Tirsdag19. juniDimissionsfest kl. 19.00 i Skovbohallen
Onsdag20. juniBogaflevering og oprydning
Torsdag21. juniIdrætsdag
Fredag22. juniSidste skoledag
Mandag25. juniSommerferie - start igen mandag den 13. august 2001
      -dag Ny "kontakten" udkommer

Grill

TOP
Skoleårets afslutning

Skoleåret 2000/2001 er ved at rinde ud og en velfortjent sommerferie står for døren.
Jeg vil benytte lejligheden til at ønske alle en GOD SOMMERFERIE.

Bent Elhegn
Skoleleder

 

TOP
Til kommende 7. og 8. klasses elever!

Bogopsætter Skolebiblioteket søger 2 nye bogopsættere pr. 13. august 2001.
Der afsat 2,25 timer til hver bogopsætter pr. uge. Vi forventer, at du er pligtopfyldende og ansvarsbevidst over for dit arbejde. Arbejdstiden kan tilpasses dit skoleskema, så du undgår ventetid.
Er du interesseret, så kom ned på biblioteket og få en snak med Kirsten eller Anne Marie og aflever derefter en skriftlig ansøgning til Skolebiblioteket – meget gerne inden sommerferien.

Kirsten Hansen
Skolebiblioteket

 

TOP
Goddag og farvel

Til det nye skoleår siger vi goddag til 2 nye lærere: Adam Jørgensen og Ian Pedersen og farvel til Henrik Sorring Andersen og Anne-Mette Søgaard Andersen.

 

TOP
Dimissionsfest – tirsdag den 19. juni 2001 kl. 19.00

Tirsdag den 19. juni kl. 19.00 afholdes dimissionsfest for afgangselever og forældre i Skovbohallen.

 

TOP
Bogaflevering

Vi nærmer os den tid, hvor lånte skolebøger skal afleveres igen.
I den forbindelse vil vi godt henstille til forældrene om at hjælpe med, at vi får bøgerne retur, renviskede og uden omslagspapir.
Det er måske ikke alle bøger, der skal afleveres her til sommerferien. Det kan godt være, at nogle skolebøger (taskebøger) skal bruges til næste skoleår. Det har lærerne fortalt eleverne.
Det er imidlertid sikkert, at alle bøger fra Amtscentralen (forsynet med gult mærke) og fra skole-biblioteket skal afleveres.

Jan Mindegaard
Souschef

 

TOP
Idrætsdag den 21. juni 2001

Traditionen tro arrangerer vi "Idrætsdag" på Skovboskolen TORSDAG D. 21. JUNI i tiden kl. 8.05 – 12.50.

 

TOP
Sidste skoledag - fredag den 22. juni 2001

0. - 9. klasse møder kl. 8.05 – 10.40.
Kl. 10.10 er der fælles afslutning i skolegården, hvis det er godt vejr ellers holdes afslutningen i Skovbohallen.
Der udleveres karakterblade til 8. og 9. klasseselever, der fortsætter i 10. klasse.

 

TOP
Første skoledag efter sommerferien

Mandag d. 13. august 2001:  1. - 10. klasser møder kl. 10.00 - 11.25
Tirsdag d. 14. august 2001:Sprogbørnehaveklassen møder kl. 9.00 - 11.25
 Børnehaveklassen møder kl. 10.00 - 11.25

 

TOP
Glemte sager

Glemte sager ligger til gennemsyn ved skolens indgang.
Tirsdag d. 19. juni og onsdag d. 20. juni i skoletiden.

 

TOP
Skolens mælkeordning

Der er omdelt mælkesedler til alle elever sammen med KONTAKTEN.

Sidste frist for betaling er 30. Juni 2001
Til de elever, der har været med i mælkeordningen i skoleåret 2000/2001, er der navn på mælkesedlerne.

 

TOP
Mobilos eller hva`?

Redaktionen er faldet for dette omskrevne eventyr "Livsens vand". Den moderne udgave er skrevet af Lisbeth Demant 7.b på Ejby skole.
Vi bringer historien med forfatterens tilladelse og vil samtidig opfordre vore læsere til at komme med indlæg.

Tele Danmark, mobilernes konge i Danmark, mangler taletid, og kan ikke gøre noget som helst. Hans tre sønner vil meget gerne hjælpe ham med at fa fat i et nyt taletidskort. En dag siger den ældste mobil, Mayday til sin far: "Jeg vil forsøge at finde et taletidskort til dig, far". Han får lov af Tele Danmark til at tage af sted, og han tænker: Hvis jeg finder det taletidskort til far, arver jeg sikkert tronen efter ham.
Mayday tager af sted, og på vejen ud i verden møder han en gammel telefon ved navn Audivox. Han spørger Mayday: "Hvor skal du hen?". "Hvad rager det dig", siger Mayday, og går med antennen i sky forbi Audivox. Men Audivox er vred, og han forbander Mayday, så hans Simkort spærres.
Hjemme på slottet, kan Debitel, den næstældste bror se at Mayday ikke vender tilbage. "Hm", tænker han, "så kan JEG altså arve tronen hvis jeg finder det taletidskort". Han spørger sin far, får lov og drager af sted. Også Debitel møder Audivox, og han spørger Debitel: "Hvor skal du hen?". Debitel svarer som sin bror og får derfor også sit simkort spærret.
Hjemme på slottet bliver Nokia, den yngste bror mere og mere nervøs for sin fars helbred, og spørger om også han må drage ud for at finde et taletidskort til Tele Danmark. På vejen møder han ligesom sine brødre Audivox der spørger: "Hvor skal du hen?".
"Jeg skal ud og finde et taletidskort til min far", svarer Nokia den gamle. "Fordi du svarede på mit spørgsmål vil jeg fortælle dig hvor du finder et. Gå ned til Brugsen og blink til damen bag kassen. Når hun giver dig et kort skal du give hende denne seddel", sagde Audivox og gav Nokia en seddel hvor der stod med store bogstaver: HUNDREDE KRONER.
"Tusind tak", sagde Nokia og begav sig på vej mod Super Brugsen.
Da han kommer til kassen blinker han til damen, og hun giver ham straks et Tele Danmark taletidskort på 100 kroner. Nokia giver damen sedlen, siger tak, og hopper ned fra kassen.
Her møder han en pige, Mobilix, der siger: " Til min konfirmation i maj må jeg få en mobiltelefon, og det skal være dig.". "Det vil jeg meget gerne. Vi ses til maj," siger han, og går ud af Brugsen og tilbage til den gamle telefon.
"Hvor er mine brødre?" spørger Nokia Audivox, og han svarer: " De ligger dér begge to med deres simkort spærret." Nokia beder Audivox åbne deres simkort igen, og Nokia siger nu pænt farvel til Audivox, og følges med sine brødre tilbage mod slottet.
På vejen fortæller Nokia sine brødre alt om hvordan han fik taletidskortet, og om Mobilix der vil have ham til Maj. Nu kigger de to meget beslutsomt på hinanden og tænker: Kan det virkelig passe at vores bror skal styre landet?! Det må vi gøre noget ved. Så mens Mayday snakker med Nokia tager Debitel kortet fra ham og bytter det ud med en papirlap, hvor der står et helt andet telefonnummer end det man skal ringe til for at sætte nyt taletid ind.
Da de når til slottet skynder Nokia sig ind til kongen for at fortælle ham den gode nyhed. Men da Tele Danmark ringer til nummeret der står på det han tror er et taletidskort, er det han får forbindelse til det franske Tele Frankrig-telefon-selskab. "DU ER UDUELIG!!!" råber Tele Danmark, og Nokia løber ud i den kongelige have for at gemme sig. Men snart opdager han at kongen har beordret hans Simkort spærret. En af de kongelige livvagter kommer hen til Nokia og siger med slesk stemme: "Det er min pligt at gøre som kongen befaler.". Men Nokia græder og græder, og til sidst går livgarden med til først at høre hans historie om hvad der er sket. Da han er færdig med at fortælle, går livvagten ind til Tele Danmark for at fortælle det.
Senere samme aften kommer kongen ud i haven til Nokia, og siger: "Dine brødre har tilstået, men de er flygtet. Jeg fik det rigtige kort af dem, men jeg ved at det var dig der fik fat i det. Kom med ind og fortæl alt." Og så går Tele Danmark og Nokia op mod slottet.
Da det bliver Maj dør Tele Danmark, og Nokia bliver konge i Danmark. Men trods hans ansvar for Danmark glemte Nokia den Danske, som han nu hed, ikke sit løfte til Mobilix. Han mødte op til hendes, konfirmation, og hun fortalte ham at han var den bedste gave hun havde fået.

TOP


Sidst opdateret 7. juni 2001