9.a tror på avisen

9. klasse på Skovboskolen laver avis til den landsdækkende konkurrence
»Avisen i Undervisningen«. Temaet handler i år om at Tro.  Mia, Johan, Simone, Marc og Natascha disku-
  terer, hvordan avisen skal tage sig ud i sin
  endelig form.
 
Bjæverskov: Deadline, vinkling, redigering og layout. Disse ord giver i denne uge genlyd i hovederne på de 23 elever i 9.a. på Skovboskolen. Klassen har kastet sig over et avisprojekt, som er en del af en landsdækkende konkurrence. De skal lave en avis på i alt fire A3-ark, og det giver kvaler.
I år er emnet tro, og det har givet anledning til en del debat.
- Først snakkede vi om religion, det er selvfølgelig tro, men vi vil ikke fylde hele avisen med religion. Som ung tror man på meget andet, sig selv, sine venner, familie og ja, håndbold, forklarer Johan Baggesen, som sidder med i den fem mand store redaktion på avisen.

Redaktionen tænker allerede nu på deadline, redaktionsmøder og layout. De ved godt, at det ikke bliver let, og jobbet med at være »chef« for ens klassekammerater er ikke just et let job.
- Det er ikke sjovt, for dem som er ens venner kan godt tænke, at man er sur, og gør for meget ud af det. Men vi vil bare gerne lave en god avis, forklarer Simone Valentin.

Fra den modsatte stol placeret i skolens computerrum ser verden heller ikke så let ud.
Michael Eilert og Cathrine Aagaard bakser med et interview med Moses Hansen.
- Han er jo lidt skudt i hovedet, når han går rundt ude på gaden med et kors på ryggen. Men han er spændende, fordi han er anderledes, og derfor vil vi
  Michael Eilert og Cathrine Aagaard knokler ved
  computeren. Interviewet med Moses Hansen er
  lavet, nu skal det bare blive til en artikel og det
  er ikke let.
 
gerne have ham med i vores avis. Nu kommer vores problem bare, det er at få interviewet lavet til en artikel, forklarer Michael Eilert.

Kollega Cathrine Aagaard har ikke nemt ved at forholde sig til tro.
- Jeg tror, vi er for unge til at vide, hvad vi tror på. Jeg tror måske på at gud findes deroppe, men alligevel ikke. Det er et svært emne, forklarer Cathrine Aagaard.

Klassen har i midlertid gjort forsøget, og det er blandt andet blevet til et besøg i første klasse.
- Vi bad dem om at tegne gud, og alle på nær en tegnede en mand i kjole, som sad på en sky. Det er da sjovt, at så små børn har et begreb om gud, forklarer Simone Valentin.

Også for lærer Helle Resen er projektet en udfordring. Hun har smidt tøjlerne, og lader klassen selv bestemme.
- Man er jo lidt nervøs for at overdrage ansvaret og frygter at opleve kaos. Det er ikke nemt, men jeg synes, at klassen kommer godt fra det. Der er efterhånden ved at være styr på rollefordelingen, men det er ikke let, når det hele skal ned på fire sider, forklarer hun.

Netop pladsen bekymrer redaktionen.
- Hvad pokker skal vi tage med, vi har kun fire sider og alle skal deltage. Det er helt sikkert, at vi kommer til at træde nogen over tæerne. Noget skal jo prioriteres ned, når det først er lavet. Den proces glæder jeg mig ikke til, forklarer Mia Jensen.

Vinder klassen konkurrencen, og det tror redaktionen fuldt og fast på at de gør, kommer førstepræmien til at gå til en studietur til Amsterdam.


Fra: Dagbladet - Lars Kimer (Kimer) - tirsdag den 26. oktober 2004.           Foto: Elmer Madsen.


Sidst opdateret den 30. december 2008