Naturlig leg til alle børn

Fredag eftermiddag var der bål, pølser og masser af børn ved indvielsen af den nye naturlegeplads.

  Fredag eftermiddag indviede borgmester Ole Hansen
  den nye legeplads på Skovboskolen. Legepladsen er
  blevet til med midler fra Skovboskolen, SFO'en og en
  bevilling fra Børne- og Kulturudvalget.
 
Bjæverskov: Der var et mylder af børn og smilene var store, enkelte fik endda autografer af borgmester Ole Hansen (V), da Skovboskolens nye legeplads fredag eftermiddag blev indviet. Legepladsen, som både er for de større og de mindre børn, har kostet 500.000 kroner og er første etape af en gennemgribende ombygning af skolens og SFO'ens legepladser.
Legepladsen er delt op i noget for de større og noget for de mindre børn. De ældste har fået et amfiteater og en bålplads, mens de mindste har fået klatrebane, et tårn og flere andre redskaber. Og pladserne, de fik en flot modtagelse hos børnene.
- Legepladsen er rigtig, rigtig fin. Jeg har allerede brugt den og den er meget bedre end den gamle legeplads, fortalte Line Munch, 10 år.

Mikala Larsen, 10, var også godt tilfreds med resultatet.
- Jeg synes, det er flot at pladsen er lavet i naturligt træ, vi behøver ikke farver for at kunne lege, fortalte hun ivrigt.

Borgmesteren var også tydeligt imponeret.
- Jeg er meget imponeret over den hjælp til selvhjælp, som forældrene til børnene har udvist. Det er oppe i tiden at vælge naturmaterialer og jeg synes det her projekt er et godt eksempel på at vi er på vej væk fra at vi bestemmer på rådhuset. Her har alle beslutninger været truffet lokalt og det er den rigtige vej at gå, sagde borgmesteren.

Også medlem af forældrebestyrelsen på Skovboskolens SFO Dorte Skov sendte roserne for pladsen videre.
- Normalt er det de samme garvede, som kommer og giver en hånd med. Jeg var overvældet, da vi så cirka 100 forældre møde op og være med til at fjerne den gamle legeplads. På den måde sparede vi mange penge, som så kunne bruges på den nye lækre legeplads, fortalte hun.

Skovboskolens leder Bent Elhegn kunne på dagen fortælle, at næste etape allerede er i støbeskeen. - Det her har kostet en halv million. Allerede til foråret håber vi på, at vi kommer videre med næste etape, sagde han.


Fra: Dagbladet - Lars Kimer (Kimer) - mandag den 10. januar 2005.


Sidst opdateret den 30. december 2008