Skovboskolen håber på økologisk mad

Skovboskolen er netop begyndt på en ny madordning, og som flere andre skoler i Køge-området har skolen fået en ordning med KarmenCatering.

Skovboskolen i Bjæverskov begyndte i går på en ny madordning, og ligesom en række andre skoler i Køge Kommune er skolen også gået over til KarmaCatering. Dette firma ligger i Birkerød og leverer mad med tre menuer på programmet til skolerne, og det særlige er, at skolerne ikke har administrationen med madordningen, idet forældrene/eleverne selv bestiller maden over nettet.
Borup Privatskole er netop også gået med på den ordning, mens Vemmedrupskolen og Herfølge Skole fik ordningen med KarmaCatering sidste efterår. Flere andre Køge-skoler har haft ordningen et års tid, heriblandt Søndre Skole, Asgård Skole og Sct. Nicolai Skole.


Skal i gang

På de to sidstnævnte skoler er antallet af tilmeldte til ordningen dog gået en del ned. På Sct. Nicolai Skole berettes det, at over 100 meldte sig til i begyndelsen, men tallet er i dag reduceret til 30-40. Noget lignende oplyses på Asgård Skole, hvor 25-30 i dag er tilmeldt ordningen, efter at ca. 80 oprindelig meldte sig til.
Viceskoleinspektør Johnny Larsen på Skovboskolen er dog meget fortrøstningsfuld for ordningen fremover på skolen, selv om kun 10 foreløbig har meldt sig til. Det lave antal tilskriver han, at det er første dag efter vinterferien, og at ordningen lige skal slå an først. Skolen vil holde øje med antallet af tilmeldte i marts. Mange andre institutioner, først og fremmest skoler på Nord-, Øst- og Midtsjælland, har ordninger med catering-firmaet.
Tidligere havde skolen en vellykket ordning med Den Glade Bager i Borup, som var utroligt populær blandt eleverne - skolen havde et salg på over 200 enheder om dagen. Men bageren har opsagt ordningen.


Vagns Foderbræt

- Vi var meget glade for bageren. Bageren sagde, at de ikke kunne følge med - problemet var, at den frisksmurte mad skulle være klar til at køres afsted klokken 9.15, og bageren havde kun tre timer til at lave maden. Og de kunne ikke ansætte en person til kun at være der i tre timer, forklarer Johnny Larsen.
Som regel blev bagerens produkter udsolgt på skolen. Derudover fortsætter "Vagns Foderbræt" - som er Skovbo Center 10's firma - der laver maden i skolekøkkenet. Overskuddet fra torsdagssalget går til 10. klasse elevernes studieture.
- Jeg har talt med KarmenCatering, som siger, at en skole i vores størrelsesorden vil kunne stå for 200-250 tilmeldinger til deres madordning. Jeg tror selv på, at det nok skal komme, og deres madordning ser fornuftig ud, siger Johnny Larsen.


Agenda 21

- Mit mål er, at børnene skal have mere sund mad, gerne over i det økologiske. Det kan fås hos Frydenholm, men så skulle vi selv stå for pakningen, og det har vi ikke mulighed for. Jeg har forsøgt at lægge pres på KarmenCatering for at levere mere økologisk mad, og hvis vi kan få flere skoler i Køge med på det, kan vi sammen forsøge at få det gennemført. Man kan søge om midler til at få etableret en økologisk madordning, forklarer Johnny Larsen.
Han fortæller, at skolen har en Agenda 21-uge i Uge 16 med titlen "Du er hvad du spiser", som går ud på at få eleverne gjort mere bevidste om at leve og spise sundt, motionere osv.

Fra: Dagbladet - tirsdag den 27. februar 2007.


Sidst opdateret den 28. februar 2007