Musical forenede skolen og kirken

6.a fra Skovboskolen opførte i går Sebastians musical Jernbyrd i Boholte Kirke i dragter, smykker og bælter udlånt fra Lejre forsøgscenter.

  Kirkemuren bag alteret var flot udnyttet under musicalen 
Der gik et gisp gennem det store kirke-rum, da en af pigerne pludseligt sprang endnu højere op og landede på en af rødstensmurens reposer. Effekten var i den grad virkningsfuld.
Som henholdsvis instruktør og regissør havde musiklærer Merete Jeppsen og billedkunstlærer Rie Hansen fra Skovbo-skolen virkelig forstået at udnytte kirke-rummets arkitektur i opsætningen af Sebastians musical Jernbyrd, som skolens 6.a i går opførte ved to halvanden timer lange forestillinger i Boholte Kirke i Køge - først som generalprøve klokken 10 for cirka 200 elever fra deres egen skole,

   Det var lykkedes at låne tidstypiske dragter, smykker,
  bælter og sko fra Forsøgscentret Lejre
dernæst som premiere klokken 18 for et tilsvarende antal forældre og andre på-rørende.

Inspirationen til det hele var kommet fra Folkekirkens Skoletjeneste i Køge Provsti, som tidligere havde spurgt alle kommunens 6. klasser, om de kunne tænke sig at opføre Jernbyrd, der beretter om vikingentidens overgang til kristen-dommen og derfor både er et stykke Danmarkshistorie og et stykke kristen-domshistorie.
11 klasser havde lagt billet ind på musicalen, og valget faldt på 6.a. fra Skovboskolen.


   Musicalen blev om formiddagen vist for andre elever fra
  Skovboskolen og om aftenen for forældre og øvrige
  pårørende
Sammen med de to lærere har de øvet og arbejdet intenst på musicalen og høstede i går velfortjent ros af publikum, blandt andet for en fantastisk god timing mellem
båndmusikken og sangene, springene til og fra vægreposerne og balancegangen, samtidigt med at de skulle både synge og agere.
Børnene var af gode grunde meget koncentrerede og klarede det hele flot, og ingen er i tvivl om, at de nogensinde vil glemme den del af Danmarkshistorien med store vikingenavne som Harald Blåtand, Gorm den Gamle og Thyra, med Jellingestenen og munken Ansgar, der ankom fra syd og bragte kristendommen til Danmark.


Efter aftenforestillingen var der både blomster fra forældrene med en meget stor tak for det fantastiske sammenhold, som musicalprojektet har givet i klassen, og fra skoleleder Kirsten Vej Petersen både til de to lærere og til børnene.
Lærerne fik hver en buket og eleverne hver en langstilket rød rose plus løftet om en cd til alle med optagelsen af hele formiddagens forestilling.

Fra: Dagbladet - Dorte Larsen (dl.) - torsdag den 29. maj 2008.


Sidst opdateret den 2. juni 2008