Elever blev hædret for flid

Ni elever fra Køge Kommunes folkeskoler blev i går hædret på rådhuset i Køge. De var blevet udvalgt af deres skole for deres faglighed, flid og sociale engagement.

  16-årige Janan Abed fra 9.A på Skovboskolen var meget
  glad, men også overrasket over at modtage flidspræmien
  på 750 kr.
 
Køge: I 1912 blev Stiftelsen Aldershvile oprettet i Køge af sagfører Alfred Sørensen og hustru Petra Margrethe. Og hvert år uddeler de flidspræmier til skoleelever i Køge Kommune, der har udmærket sig gennem faglighed, flid og socialt engagement.
Den dag var oprunden i går i Niels Juel-salen på rådhuset i Køge. Og roserne føg da også rundt i det flotte lyse lokale, hvor de stolte forældre kunne se deres børn få overrakt en check på 750 kroner af socialudvalgsformand Randi Hansen (S).
- Som byrådspolitiker er man vant til at få meget skældud. Men sådan en dag som i dag gør det hele noget værd. Det i står for går lige ind i hjertet på mig, sagde Randi Hansen.

Flere af eleverne var meget overraskede over, at netop de var blevet udvalgt af deres skoler.
- Jeg blev meget glad. Jeg havde regnet med, at det var en af de andre piger, der blev valgt, fortæller 16-årige Janan Abed fra 9.a på Skovboskolen, der til næste år skal gå på Køge Gymnasium.
Også for 16-årige Simon Jakobsen var den en stor overraskelse at blive udvalgt.
- Det er rigtigt fedt at blive valgt, så man kan bruge pengene på at komme videre i ens uddannelse. Jeg skal selv bruge pengene på en computer til min efterskole. Jeg skal til at gå på Holstebro Orkesterefterskole, hvor vi selv skal have en computer med, siger Simon Jakobsen fra 9.B på Søndre Skole, der spiller tuba.
Randi Hansen roste de unge elever i høje toner, men tonen var noget skrappere, når det kom til de skoler der ikke havde udvalgt en elev.
- Det er med beklagelse, at jeg har konstateret, at der ikke er blevet udvalgt elever fra nogen af vores største skoler. Jeg er ellers sikker på, at de også har elever, der har fortjent en erkendtlighed, siger Randi Hansen.

Fra: Dagbladet Online - pvh - torsdag den 4. juni 2009.


Rosende ord

Alle skoler i Køge Kommune blev bedt om at vælge en elev, der havde fortjent at modtage Aldershvile Stiftelsens flidspræmie. Kun halvdelen af kommunens 18 folkeskoler havde dog udvalgt en elev.

   Cathrine My Hedeager Friis, Sabrina Christoffersen, Ida
  Oberbossel, Michelle Sørensen, Janan Abed, Simon Ja-
  kobsen, Peter Egebjerg Christensen, Mikala Mehling
  Tang og Josefine Mia Pedersen.
KØGE KOMMUNE: Hvert år får Køge Kommunes folkeskoler lov til at vælge en elev, der har udmærket sig gennem flid, faglighed eller gennem et socialt engagement. Vi bringer her et uddrag af begrundelsen for valget af de ni elever. Ud af Køge Kommunes 18 folkeskoler deltog kun halvdelen.
- Sabrina Christoffersen har gennem de senere år udvist stigende modenhed, lys og evne til at arbejde for at holde sammen på det sociale miljø i en klasse med stor udskiftning i elevsammensætningen. Hun hjælper kammerater med stort overskud i trængte situationer, lyder begrundelsen fra Ellemarkskolen.
- Peter Egebjerg Christensen: Har i hele sin tid på Herfølge Skole taget mange initiativer for at styrke elevernes trivsel og miljø. Han har blandt andet taget initiativ og selv stået for en miljøkonkurrence for alle skolens elever, samt indkøb af udebordtennisbord. Lyder begrundelsen fra Herfølge Skole.
- Mikala Mehling Tang har en høj grad af personlig integritet og magter at finde ind til kvaliteterne hos alle kammerater. Mikala er dygtig, venlig og smaddersød, udtaler skoleleder Jakob Dalgas fra Borup Skole.
- Cathrine My Hedeager Friis: lærerne på skolen har set, hvordan hun har bevæget sig fra desperation frem med roligt tålmod, at løse de opgaver, hun er blevet stillet overfor samt med kreative fremgangsmåder har kløet på med ukuelig stædighed til opgaven var løst. Lyder begrundelsen fra Højelse Skole.
- Josefine Mia Pedersen har modtaget specialundervisning siden hun gik i 2. klasse, arbejder meget målrettet for at dygtiggøre sig. Hun har altid orden i sine ting og møder op og har lavet sine lektier. Er begrundelsen fra Vemmedrupskolen.
- Michelle Sørensen er et mønstereksempel på en elev, der har indset, at man selv skal gøre en indsats og selv skal tage ansvar, hvis man vil nå de mål man har sat sig i tilværelsen, skriver Holmebækskolen.
- Ida Oberbossel stiller store krav til sig selv og prøver hele tiden at leve op til dem. Hun udfordrer gerne sig selv fagligt. Faglig kritik bliver taget til efterretning og indarbejdet i fremtidige arbejder. Ida er en flittig elev og samtidig hjælpsom og en god klassekammerat. Skriver Asgård Skole.
- Simon Jakobsen: Du er valgt til dette legat for din vedholdende vilje til at arbejde med det faglige trods store udfordringer. Du har aldrig mistet modet og har altid taget imod råd og vejledning fra lærerne omkring dig. Er begrundelsen fra Søndre Skole.
- Janan Abed er sød, venlig og imødekommende. Hun er modig og står ved sine holdninger uanset forventning om modstand. Hun er lyttende og åben. Hun går efter retfærdighed for alle. Janan har formået at agere og finde en personlig og selvstændig stil i sin rolle som to-kulturel teenagepige, hvilket ikke har været nemt for hende. Lyder begrundelsen fra Skovboskolen.

Fra: Dagbladet - pvh - torsdag den 4. juni 2009.         Foto: Peter Vest Hansen


Sidst opdateret den 5. juni 2009