Så kom de nye skoledistrikter alligevel

Selvom der flere gange er blevet meldt ud, at der ikke kummer en ny skolestruktur, er politikerne alligevel blevet enige om, at skoledistrikter skal lægges sammen fra næste skoleår.

  Sådan kommer de nye skoledistrikter i Køge til at se ud fra næste skoleår.   Kilde: Køge Kommune.

KØGE: Der er blevet trukket en kæmpe kanin op af hatten i Køge Kommunes budgetaftale.
Mens alle troede, at debatten om en ny skolestruktur var en død fisk, er det alligevel lykkes at nå til politisk enighed om en ny skolestruktur i Køge Kommune.
Det betyder, at 16 distrikter bliver til otte allerede fra skoleåret 2012/2013, hvor ledelser og bestyrelser bliver lagt sammen. Der vil stadig blive oprettet nye 0. klasser på alle skoler, og ingen elever skal flyttes. Derfor vil eleverne ikke komme til at mærke den nye struktur i deres hverdag, da det kun er ledelsen, der i første omgang kommer under kniven.

FAKTA

De otte nye skoledistrikter er:
  • Lellinge Skole, Gørslev Skole, Vemmedrupskolen og Skovboskolen.
  • Alkestrupskolen, Holmebæk-skolen og Herfølge Skole.
  • Kirstinedalskolen, Højelse Skole og Ejby Skole.
  • Hastrupskolen og Ellebækskolen.
  • Sct. Nicolai Skole og Søndre Skole.
  • Borup Skole.
  • Asgård Skole.
  • Ellemarkskolen.



















Punktum
Både SF og Socialdemokraterne har været modstandere af det strukturforslag, som blev lagt frem i august, eftersom det ikke ville kunne frigive de nødvendige midler til forbedringer af kvaliteten i skolerne.
Men under budgetforhandlingerne er det lykkes at finde otte millioner kroner ekstra til skoleområdet, hvoraf de 2,25 millioner kommer fra strukturændringen.
Formand for børne- og ungdomsudvalget Johnna Stark (SF) var med til at erklære strukturforslaget dødt i august. Men nu hilser hun den løsning velkommen, som politikerne er blevet enige om.
- For mig er det vigtigt, at der nu er blevet sat punktum for den uvished, der har været ude på skolerne. Jeg troede vi havde lukket debatten, men partierne har jo lov til at blive ved med at komme med forslag til ting. Vi har brugt rigtig meget tid på skolestrukturen under budgetforhandlingerne, og vi har måttet bøje os mod hinanden for at finde en fælles løsning. Og det er nu lykkes, siger hun.

Tilfredshed
Løsgænger Nils Gisli og alle partier undtagen Demokratilisten har været med til at forhandle forslaget på plads.
Især Venstre og Konservative har presset på med at få en ny struktur igennem, og her er man godt tilfredse med resultatet.
- Når man ser på den budgeterklæring, vi lavede sidste år, lagde den op til en strukturændring. Jeg synes, det indbyder en vis respekt, at de partier, der på trods af stærke kræfter i egne rækker imod en ny struktur, alligevel har valgt at bakke op om den og stå fast på, at det er det, vi gør, siger Flemming Christensen (K).
Han bliver bakket op af Palle Svendsen (V).
- Det er blevet aftalt, at alle skoler selv skal bestemme, hvordan de skal udvikle sig videre. Det er vi tilfreds med, at det er godt, at de Konservative har stået fast på. at vi skulle have det her med i budgettet, siger han.
Positive toner lyder også fra Dansk Folkeparti.
- Vi er glade for, at alle skoler bevares, og at der ikke bliver lukket skoler, siger Dora Olsen (DF).
Der er dog stadig et stykke vej til mål, hvis man spørger Johnna Stark. For nu starter arbejdet med at få styr på indholdsdelen, så folkeskolerne i Køge kan få det kvalitetsløft, som er hele formålet med en ny struktur. Og hun er ikke ene om at mene, at der er et stykke vej endnu.
- Vi er kommet de første 10 kilometer af et maraton, når det handler om skolestrukturen, lyder det fra politisk ordfører Thomas Kielgast (S).
Strukturforslaget bliver sendt i høring senest den 15. november.

Fra: Dagbladet - Line Jensen - fredag den 30. september 2011.


Hovedtræk fra budget 2012

- På børne- og ungeområdet falder antallet af åbne dagtilbud i sommerferien fra ni til syv institutioner, ligesom skolebibliotekerne får færre penge næste år. Til gengæld opretholdes svømmeundervisning og lejrskoler.
Der fjernes en lukkeuge i både SFO'er og daginstitutioner, ligesom åbningstiden i daginstitutioner udvides. En ny udviklingspulje på 3 mio. kr. er oprettet til folkeskolerne, hvor der også bliver udskiftet skolemøbler.

- På kulturområdet bliver tilskuddet til Køge Ungdomsskole sat ned, hvorimod Ejby og Bjæverskov biblioteker bevares. Foreningers udgifter til leje af selvejende haller halveres.

Fra: Dagbladet - fredag den 30. september 2011.


Sidst opdateret den 2. oktober 2011