Glade vindere af aviskonkurrence

  7.B fra Skovboskolen jublede, da de i går fik overrakt nyheden om, at deres avis »Tinget« er en af to
  vinderaviser i årets udgave af konkurrencen »Skriv til avisen«.


   Klasselærer Tina Vestergaard får overrakt blomster af
  DAGBLADET Køges udgaveredaktør Simon Hansen.
7.B fra Skovboskolen i Bjæver- skov er en af to vinderklassen i årets konkurrence »Skriv til avisen«. Glæden var stor, da eleverne i går uden varsel blev præsenteret for den glædelige nyhed.

BJÆVERSKOV: - Jubiii, er det rigtigt!
Glæden var til at mærke, da DAGBLADET i går ved middagstid i klasselokalet på Skovboskolen, hvor journalist og fotograf overraskede eleverne i 7.B og elevernes klasselærer Tina Vestergaard.

For klassen har skrevet og sammensat avisen »Tinget«, som blev en af to vindere af årets udgave af konkurrencen »Skriv til avisen« i DAGBLADETS område. »Tinget« blev udvalgt blandt 49 lokale aviser og går nu videre til landsfinalen.

- Er det rigtigt, hvor er det fedt, lød det spontant fra eleverne, som kunne se en rørt Tina Vestergaard modtage blomster, diplom og en præmiecheck på 1000 kroner på vegne af klassen.
Derudover kunne eleverne kigge sultent på den kasse sodavand, der også var en del af præmien.

Dommerkomitéen på DAGBLADET havde valgt avisen »Tinget«, fordi det er en gennemført avis med gode vinkler på årets tema »Ret og Pligt«, og fordi avisen tager udgangspunkt i elevernes egen aldersklasse og deres virkelighed i Køge Kommune.
I avisen stiller eleverne blandt andet spørgsmål ved, hvem der har ansvaret for, at hallen i Bjæverskov er lukket på grund af vandskade, og der stilles også spørgsmål ved, om man overhovedet har pligt til at gå i skole.
Derudover var der fra dommerkomitéen ros til avisens leder, der indeholder et budskab om, at alle har ret til at gå i skole, og at alle uden hudfarve har ret til at være i skolen uden at blive mobbet.

Avisens redaktør har været Ahmed Alshrefi, og han var mindst lige så glad for at vinde konkurrencen som alle de andre elever i klassen.
- Det har været rigtig godt at være med i det her, og det er dejligt at vinde. Vi har prøvet at skrive en avis, og jeg synes, vi har lært rigtig mange ting, sagde en glad Ahmed Alshrefi, da klassen havde fået præmien overrakt.

Fra: Dagbladet - Simon Hansen - lørdag den 10. december 2011   -   Foto: Kim Rasmussen.


Sidst opdateret den 10. december 2011