Lærere blev klogere på læring

  Mandag i sidste uge drog ni lærere, den pædagogiske afdelingsleder samt SFO-leder fra Skovbo-
  skolen og Gørslev Skole i Køge kommune af sted på et femdages kursus for at opleve True North
  læringssystem.


KØGE: Mandag i sidste uge drog ni lærere, den pædagogiske afdelingsleder samt SFO-leder fra Skovboskolen og Gørslev Skole i Køge kommune af sted på et femdages kursus for at opleve True North læringssystem.
True North sætter blandt andet fokus på at indlæringen øges væsentligt, når hjerne, hjerte og krop bruges samtidig. At udviklingen af de faglige kompetencer styrkes, når den også bygger på personlige, sociale og sundhedsmæssige kompetencer.
Alle sanser kom i brug da holdet fra Gørslev og Skovboskolen trådte ind i et lokale i Birkerød, både visuelt, auditivt og sandelig også kinæstetisk, da kurset startede op i lyden af en medrivende melodi og klap i takt. »Come on, lets go«.
Kurset i True North læringssystemet er en paraply af læring og værktøj, som lærere og så videre kan tage med og involvere kolleger, elever og forældre på en aktiv og kreativ måde. Målet er at skabe en større arbejdsglæde hos lærerne og få alle børn og unge til at elske at gå i skole.
Kurset er samtidig et led i arbejdet mod fremtidens inkluderende skole i Køge Kommune. Fremtidens Skole er et udviklings- og forskningsprojekt, der arbejder med denne nye viden om indlæring. Projektet er målrettet Undervisningsministeriets vision om »Ungdomsuddannelse for alle«, hvor 95 procent af alle unge i en årgang i 2015 gennemfører en uddannelse. I dag er tallet 80 procent. Forskningen viser, at elever som trives og er glade klarer sig markant bedre i skolen.

Fra: Dagbladet - tirsdag den 30. oktober 2012.


Sidst opdateret den 30. oktober 2012