Skovboskolen får sund legeplads

INDVIELSE: Skovboskolen kunne i går eftermiddag indvie en ny multibane og udendørs fitnessbane.

  Sammen med multibanen har skolen også fået en udendørs fitnessbane, hvor især crosstraineren
  her var et tilløbsstykke blandt eleverne.

BJÆVERSKOV: Da snoren i går eftermiddag blev klippet over ved indvielsen af Skovboskolens nye multi- og fitnessbane, var det en flok glade elever, der stormede ned langs banen, for at fejre dagen med frugt og popcorn.
- Det er fedt. Meget anderledes. Helt klart noget vi vil bruge både efter skole og i skoletiden, siger Melanie Degner og Sarah Bredahl fra 6.a efter at have set den nye bane an.
Ud over en multibane med kunstgræs har det nye område også fået en udendørs fitnessbane med crosstrainer, airwalker og redskaber til mavebøjninger og armhævninger, som skoleeleverne dog hurtigt finder andre anvendelsesmuligheder til.
»   - Det er fedt.
Meget anderledes. Helt klart noget vi vil bruge både efter skole og i skoletiden.

                Melanie Degner, Elev
Banen er blevet til i et samarbejde mellem Frem IF Bjæverskov, DBU og Skovboskolen.
- Vi har lavet banen for jeres skyld. I kan bruge den i jeres pauser eller i undervisningen ifølge aftale med jeres lærer, siger skoleleder Per Skøt til eleverne og forklarer, at banen kan bruges af alle døgnet rundt, - blandt andet vil fodboldklubben have gavn af banen og træningsredskaberne om aftenen.
Banen er primært tiltænkt eleverne fra tredje klasse og opefter. Derfor er det også elevrepræsentanter herfra, der i dagens anledning kan hente en åbningsgave til klasserne.
- Vi har manglet et område for de ældste. De yngste kommer som regel ikke på denne del af skolen, så derfor har vi valgt at alle fra tredje klasse og opefter får en fodbold i dag, siger Per Skøt.

Autografer og biletter
Multibanen indvies af Mark Rochester fra HB Køge, som giver en kort opvisning i boldjonglering. Herefter sætter han sig ved et bord sammen med kollegaen Christian Traoré, foran en lang kø af elever, der får en autograf og en billet til en HB Køge kamp. Også de nyerhvervede fodbolde får en autograf med på vejen.
Efter opvisningen er det elevrådets tur til at indvie multibanen med en kort drengene mod pigerne fodboldkamp.
- Elevrådet har lavet en plan over, hvem der må bruge banen hvornår. Den vil vi bruge her i starten, så alle får mulighed for at bruge banen lige meget. Det er lykkedes dem at lave en plan, så hver klasse har banen to gange om ugen, forklarer Per Skøt.
Banen er færdig bortset fra en enkelt detalje.
- Det eneste, der mangler er, at vi hurtigst muligt skal have sat lys op omkring banen. Det bliver sådan, at lyset tænder, når her er nogen, siger Per Skøt.
Skolen har selv måtte spare sammen til en stor del af multibanen, som koster over 300.000 kroner.
- Men så er det også rigtigt, spilbart underlag, og ikke bare sådan noget, man finder hos McDonalds, siger Per Skøt.

  Eleverne fra Skovboskolen nød at deres nye multibane med et spil fodbold i det gode vejr.


Fra: Dagbladet - Lene Frederiksen (Ploug) - onsdag den 15. maj 2013.     Foto: Kim Rasmussen.Ny multibane og udendørs fitnessområde på Skovboskolen

 
Skovboskolen indviede tirsdag den 14. maj deres nye multibane med tilhørende udendørs fitnessområde. Det var glade børn som med popkorn, frugt og vand indtog deres nye aktivitetsområde på Skovboskolen. Det nye område består af en multibane med kunstgræs, hvor der kan spilles fodbold, hockey og basket samt fitnessbane med crosstrainer, airwalker og redskaber til mavebøjninger og armhævninger.

Banen er blevet etableret i et samarbejde mellem Skovbo-skolen, IF Frem Bjæverskov Fodbold og DBU. Selvom DBU har støttet projektet, har skolen selv sparet sammen til en stor del af multibanen, som samlet har kostet over 300.000 kroner.

Den første spiller på banen var Mark Rochester fra HB Køge, som gav en opvisning i boldjonglering, hvorefter han uddelte autografer og fribilletter til de mange forventningsfulde børn sammen med kollegaen Christian Traorè. Den nye bane blev i mellemtiden vært for en fodboldkamp mellem drengene og pigerne, som elevrådet havde planlagt til dagen.


Fra: Midtsjællands Avis -
onsdag den 22. maj 2013.


Sidst opdateret den 15. maj 2013