Hyldest til landets bedste drenge


FEJRING: De dygtige fodbold-drenge fra Skovboskolen i Bjæverskov blev i går hyldet og hædret på rådhuset i Køge. Hædret for deres enormt flotte præstation, efter at de i sidste uge vandt Ekstra Bladets skolefod-boldturnering.
Tag succesen med jer og brug den konstruktivt, lød opfordringen fra borgmester Flemming Christensen, der især hyldede drengenes sammenhold og vilje til at gå hele vejen for hinanden.


Skovboskolens
fortjente hyldest


SUCCES: De dygtige fodbolddrenge fra Skovboskolen blev i går hyldet på rådhuset for deres flotte sejr i Ekstra Bladets skolefodboldturnering forrige torsdag.

  En samlet enhed; fællesskabet og sammenholdet sikrede forrige torsdag Skovboskolens fodbold-
  drenge en meget flot sejr i Ekstra Bladets skoleturnering, og for det blev de hyldet og fejret af blandt
  andre borgmesteren i går eftermiddags.

KØGE/BJÆVERSKOV: - Kom nu gutter, vi skal være der i tacklingerne, vi skal være klar fra start! Forever, and ever, we love you Bjæver!, rungede det i går i byrådssalen.
Om det var et impulsivt kampråb, en impulsiv kampsang og samling til ære for kameraerne er svært at sige, men da de lillaklædte drenge fra Bjæverskov samlede sig, var det ikke svært at afkode deres humør.
For det var glæde midt i den normalt så formelle byrådsal, da Skovboskolens fodbolddrenge i går var inviteret til hyldestreception på Køge Rådhus efter den gigantiske triumf i Odense forrige torsdag. Her vandt skolen, foran flere end 500 Bjæverskov-elever, nemlig Ekstra Bladets skolefodboldturnering på Trefor Park, og for det skulle de fejres i går.
Køge Kommune havde derfor med borgmester Flemming Christensen (K) og skolechef Søren Thorborg i spidsen i går inviteret dem til Køge for officielt at sige tillykke med den flotte titel.
- Som inkarneret fodboldfan og tidligere spiller ved jeg lidt om, hvor meget det kræver at udføre sådan en bedrift, som I har gjort.
Det kræver en stor holdpræstation, og det fokus på sammenhold og den succes, som I har opnået, håber jeg, at I kan bruge til at se, hvor meget man kan drive det til, hvis man samarbejder. Det kan I bygge videre på, hvis I satser på en karriere inden for fodbolden, men så sandelig også i forhold til at få en uddannelse og få basis på plads, sagde borgmester Flemming Christensen indledningsvis.

 
  Skovboskolen vandt turneringen med en samlet
  målscore på 29-11, og holdets spillere repræ-
  senterer blandt andre Køge Boldklub, Herfølge
  Boldklub, HB Køge og Ejby IF.
   Borgmester Flemming Christensen nærstuderer
  finalens "man of the match-trofæ", som yderst
  fortjent gik til Skovboskolens målmand, Andreas
  Fischer.

Fejring sat på pause
Efter officiel banket og hyldest på Trefor Park efter sejren var fodbolddrengene først tilbage i Bjæverskov ved 22-tiden.
»
Der er en fantastisk »vi- stemning« og en fæl- lesskabsfølelse, som jeg mærker både blandt lærere og elever. Det skal vi helt sikkert bygge videre på

            Per Skøt, skoleleder,
            på Skovboskolen

Den forgangne uge har man da også kunnet mærke glæden på skolen og snakken på gangene, fortæller skoleleder Per Skøt, men hverdagen har også meldt sig. Terminsprøverne skulle afholdes og lektierne læses, så fejringen af triumfen er blevet sat lidt på pause - blot for at blive genoptaget igen i slutningen af maj. Sejren skal Skovboskolen forsøge at tage med sig fremadrettet, lyder det fra Per Skøt.
- Der er en fantastisk »vi-stemning« og en fællesskabsfølelse, som jeg mærker både blandt lærere og elever. Det skal vi helt sikkert bygge videre på, siger Per Skøt og understreger, at drengene har været gode til at fokusere på skolegangen, på trods af at turneringssejren selvsagt har fyldt meget.
Søren Thorborg, skolechef i Køge Kommune, håber ligesom Per Skøt, at dagen ikke går i glemmebogen, men at drengene og deres skolekammerater bruger den som afsæt til at skabe sig en god fremtid.
- Jeg er sikker på, at det er en dag, som I alle vil huske resten af livet. Det gælder også de mange elever, som var med i Odense for at bakke op om jer. De vil kunne tænke tilbage på denne dag i mange år frem. Det var en kulturbærende begivenhed, som l kan være utroligt stolte af, og det skal I vide, at vi også er her i kommunen, sagde skolechefen til drengene, som nød en stille cola og lod musklerne restituere i byrådspolitikernes stole.
De skulle være klar til fodboldtræning et par timer senere ude i klubberne. Der er jo et solidt fundament, som skal styrkes endnu mere.

  Borgmesteren fik sig også en god snak med personalet fra Skovboskolen, der her ses sammen
  med også Helle Poulsen (V), skoleudvalgsformand, til venstre.


Fra: Dagbladet - Anders Fallesen - Fredag den 8. maj 2015.           Foto: Thomas Olsen.


Sidst opdateret den 9. maj 2015