Elever fik styr
på rødderne

    31 elever fra Skovboskolen blev inspireret til at lave deres egen »Røddernes Suppe«.

KØGE: Alle landets Kvickly-varehuse får i disse uger besøg af Coops madprojekt for børn, GoCook.
Ambitionen er, at danske børn skal lære om råvarer og blive bedre til at lave mad end deres forældre. Det rullende køkkens tur gik torsdag den 8. oktober til Køge, hvor 31 elever fra 5. og 6. klasse på Skovboskolen lavede Røddernes Suppe - en cremet rodfrugtsuppe.
Danske børn er ilde stedt, når det kommer til evnerne i køkkenet. Coops undersøgelser viser, at seks ud af ti hverken kan stege en frikadelle eller et spejlæg, inden de starter til madkundskab i skolen, mens kun halvdelen af de 12-årige ved, hvordan de skal håndtere en stegepande eller en kokkekniv.
Da bussen torsdag eftermiddag holdt foran Kvickly Køge, blev den indtaget af i alt 31 elever fra 5. og 6. klasse på Skovboskolen.
Her forsøgte bussens madformidlere at inspirere eleverne til at lave 100 procent deres egen "Røddernes Suppe" og gøre dem nysgerrige på, hvad de puttede i munden.
- Knoldselleri, porrer og persillerod er normalt ikke grøntsager, børn kan lide. Men i køkkenbussen bliver børnene mere modige, når de selv får lov at tilberede Røddernes Suppe. Børn er nysgerrige af natur og vil rigtig gerne være med i køkkenet - men som det er nu, er kun fire procent med i køkkenet derhjemme. Det er noget, vi gerne vil være med til at ændre på, så børnene får flere sunde madoplevelser i køkkenet, lyder det fra Bente Svane Nielsen, projektchef for GoCook hos COOP.


Fra: Dagbladet - lørdag den 10. oktober 2015.


Sidst opdateret den 16. oktober 2015