Børn blandt
stjerner og planeter

    Brorfelde Observatorium havde medbragt et mobilt »starlab«, hvor børnene til sidst blev placeret
    inde midt i »stjernevrimlen«.

KØGE: Uge 45 har stået i »rummets tegn« for indskolingsbørnene på Skovboskolen i Køge.
For at styrke fagligheden omkring det massive emne, havde skolen inviteret Brorfelde Observatorium, repræsenteret af naturvejleder Thomas Johansen.

Mobilt starlab
Han havde til børnenes store glæde medbragt et mobilt »Starlab«, hvor der blev sat fokus på planeterne i solsystemet, stjernebillederne, Big Bang, sorte huller, solen og alt det andet, som eleverne med stor spørgelyst kastede sig over.

Spændende besøg
Alle klasser - undtagen børnehaveklasserne, kom på skift på visit hos Thomas Johansen i gymnastiksalen, hvor det mobile planetarium var placeret. Naturvejlederen formåede at pirre nysgerrigheden hos alle årgange - og mon ikke besøget vækkede til endnu flere spørgsmål. I hvert fald blev emner som: robotter, meteorer og liv på andre planeter vendt med sidekammeraten, og mon ikke eleverne måtte dele oplevelsen med familien efter endt skoledag?

En kæmpe succes
Thomas Johansen formåede i alle læringsniveauer at ramme eleverne med læring omkring rummet, planeterne, planeternes størrelse, inden han til sidst viste en visuel forestilling i planetariet med stjernehistorier og billeder.
Alt i alt var det en kæmpe succes hos både lærere og elever.


Fra: Dagbladet - Merete Jensen - fredag den 6. november 2015.


Sidst opdateret den 6. november 2015