Mælkekroner går til
cykler og hjelme

Bjæverskov: Snart gælder det om at spænde hjelmen og træde i pedalerne på Skovboskolen i Bjæverskov. Skolen har nemlig fået 4300 kroner af Mejeriernes Skolemælkslegat i tilskud til at købe cykler og cykelhjelme.
  - Vi er en specialklasse på Skovboskolen med 12 elever, som kommer med taxa/bus fra hele kommunen. Vi har et ønske om at styrke deres trafikkundskaber og klargøre dem til cyklistprøven i 6. klasse. Udover trafikkundskaberne vil vi kunne bruge cyklerne til at komme rundt i nærområdet. Derfor ansøger vi om tilskud til indkøb af cykler og hjelme, skrev lærerne Helene Østergaard og Martha Bohr i deres ansøgning til Skolemælkslegatet.
  Efter modtagelsen af legatpengene for nylig har Martha Bohr og nogle af eleverne været “i byen” for at købe cykelhjelme, lappegrej og pudsemidler. Grejet skal bruges i et cykelværksted, der startes op til foråret.
  - Temaet om cykler bliver både praktisk og fagligt, hvilket er meget vigtigt i vores specialklasse. Cyklerne skal efterses, lappes og gøres helt lovlige med reflekser og så videre. Denne proces er eleverne en del af, så de får ansvar for vores fælles cykler. Vi har bestilt refleksveste hos Tryg. Nu mangler vi kun, at det bliver forår,” fortæller Helene Østergaard.
  To gange om året kan skoler, der er medlem af Mejeriernes Skolemælksordning, søge midler fra Skolemælkslegatet. Legaterne går til sundheds- og fællesskabsfremmende aktiviteter og fungerer som en håndsrækning til aktiviteter eller tiltag, hvor skolens egen økonomi ikke rækker. Ved legatuddelingen her i efteråret var der i alt 664 ansøgere.


Fra: Dagbladet - Jk - fredag den 22. december 2023.


Sidst opdateret den 22. december 2023