Kommune tager os ikke alvorligt nok

- Der spares de forkerte steder, siger fem unge.

  DAGBLADETS erhvervspraktikant, Søren Lønkvist, (ne-
  derst) sammen med Torben Grøn og Kristian Mortensen
  og øverst Maibritt Eltong, Marianne Bjørklund og Susanne
  Tejmer.
 
Gøres der nok for de unge i Skovbo? Spørgsmålet debatteres ofte unge imellem og DAGBLADETs erhvervspraktikant, Søren Lønkvist, Skovboskolen, har talt med nogle af sine kammerater fra Skovbo-skolen om, hvilke muligheder, der er for unge i Skovbo. Her er hvad Maibritt El-tong, Marianne Bjørklund, Susanne Tej-mer, Torben Grøn og Kristian Mortensen, alle 14 år, mener:
- Kommunen tager os ikke rigtigt alvorligt, siger de fem. Der er dog fremskridt på vej. Desværre er der mange unge, der får dagen til at gå på bodegaer eller blot strejfer rundt i kliker. Mange glæder sig også til den nye grill i Bjæverskov åbner. Så er der nemlig et nyt tilholdssted.
- Der er for lidt tilskud til ungdomsarbejdet i kommunen, fastslår de fem. Hvorfor bygger man ikke en svømmehal og laver et diskotek til unge under 18 år, spørger de også. Hvis kommunen gav et større tilskud til ungdoms-klubberne, så ville man også få de unge væk fra bodegaerne og over i klubberne i stedet. Med flere penge kan klubberne gøres mere interessante og derved skabe et bredere fællesskab. Eneste tilfredsstillende mulighed er ungdomsskolen der byder på mange spændende aktiviteter.
- Vi kunne også godt tænke os, at kommunen arrangerede flere større fester, hvor hele kommunens unge blev samlet. I øjeblikket er vi delt alt for meget op i smågrupper.
- Kommunen sparer også de forkerte steder. Man bør ikke spare på skole-området og dermed sløjfe lejrskolerne. F.eks. kunne der da spares på middagene på rådhuset, slutter Maibritt Eltong, Marianne Bjørklund, Susanne Tejmer, Torben Grøn og Kristian Mortensen.

Fra: Dagbladet - Søren - onsdag den 3. september 1980.


Sidst opdateret den 25. januar 2009